Pravi / prirodni kakao se dobiva iz kakaovih zrna. Baš ta zrna su bila “crno zlato“ za vrijeme Maja i Inka u Srednjoj i Južnoj Americi. Bili su tako cijenjeni da su ih upotrebljavali kao novčanu valutu kao i zlato. Poznate su priče da je bio kakaovac sveta biljka i njegova zrna su bila hrana za bogove.
Kakao u prahu napravljen je bez pregrijavanja, zračenja i kakvih drugih dodataka te nježnim mljevenjem zrna. Uzgajivači provjeravaju njegov uzgoj od polja do konačnog proizvoda. Pažljivo se pobrinu da kakao u prahu ostane bogat s hranjivim tvarima i značajnog punog “čokoladnog“ okusa.
Kakau u prahu nije dodan nikakav šećer i zato je gorkog i punog okusa. Svako zrno kakaovca sadrži brojne različite tvari i zato je poznat kao kompleksna namirnica. Najosnovnija tvar je njegova mast koja predstavlja bar pola (50%) cijelog kakaovog zrna. Ugljikohidrate zastupaju vlakna i škrob, jednostavnih šećera u kakau skoro i nema.
Sirov kakao u prahu je najbolji ako je napravljen iz kakaovih zrna vrste criollo koji predstavlja manje od 1% svjetske proizvodnje kakaa zbog čega ima svoju vrijednost na tržištu čokolade. Ima bogatu i kompleksu aromu punu ugodnih okusa koji su izdržljiviji nego kod drugih vrsta. Uzgajanje te vrste kakaovca zbog svoje osjetljive prirode i niske rodnosti zahtjeva mnogo više iskustva i pažljivi uzgoj.
Hranjive vrijednosti u 100 g
100 % kakao criollo u prahu iz ekološkog uzgoja
Neto količina: 125 g
Porijeklo: Peru
EKO - znači da proizvod ima certifikat Eurolist koji jamči da je najmanje 95% sastojaka proizvoda poljoprivrednog podrijetla organski uzgojeno (uzgoj mora biti u skladu sa strogim europskim propisima).
Kakao u prahu je jako jednostavan za upotrebu jer ga sa žlicom možemo dodavati u najrazličitija jela kao što su smoothiji, puding, torte, čokolade, namazi, keksi, sladoledi. Pobrini se za dobru aromu. To je alternativa za obični kakao koji je pun šećera. Kakao u prahu se loše topi u vodi i zato ga je potrebno miješati duže ako iz njega želimo napraviti napitak. Bolje se topi u vodi nego u mlijeku.
Kod pečenja slastica s prirodnim kakaom je dobro upotrijebiti i sodu bikarbonu jer uravnoteži gorkost kakaa.
Da li kakao sadrži šećer?
Ne, to je 100% kakao prah bez šećera i aditiva.
Mogu li ga konzumirati dijabetičari?
Da, to je kakao, koji je bez šećera i zaslađivača te je pogodan i za dijabetičare.
Ima li isti okus kao mješavine iz trgovine?
Okus je pun i aromatičan okus najfinijeg criollo kakaovca koji nije obrađen zračenjem ili sličnim metodama. Na taj način čuva svoju vrijednost i aromu. Osim toga, to je čisti kakao, a ne mješavina.
Mora li se kuhati kao neki drugi napitci od kakaa?
Kakao se po želji može i skuhati ili ga samo preliti toplim ili vrućim mlijekom i dobro promiješati. Slabo se otapa u hladnoj tekućini pa si možemo pomoći malom ručnom pjenilicom da se bolje otopi i zapjeni.
Mogu li ga koristiti za pripremu slastica?
100% kakao odličan je sastojak za pečenje slastica i pripremu domaće tople čokolade ili krema za kolače i torte.
Tvoj paket će biti kod tebe u roku par dana! Ako naručiš paket do 13 sati, šaljemo ga isti dan. Inače se trudim da sve narudžbe predane nakon 13 sati zapakiramo i pošaljemo odmah idući radni dan.
Da li te zanima kako paket dođe do tebe? S dostavno službom Overseas. Na dan kada pošaljemo paket dobit ćeš email od dostavne službe, obavijestit će te i o terminu kada će ti paket dostaviti. Ako ti termin ne odgovara javi im za novi termin. Putnik će te prije dolaska nazvati. S njim se možeš dogovoriti ako želiš da ti paket ostavi na paketomatu, benzinskoj postaji s kojom imaju dogovor. Putnici iz Overseas-a su jako ljubazni i prilagodljivi i sigurno će te naći način da ti predaju paket.
Na izbor imaš 5 različita načina plaćanja:
Trošak dostave ovisi od visine narudžbe. Ako naručiš proizvode u ukupnoj vrijednosti od 60 € ili više je poštarina BESPLATNA. Za narudžbu u vrijednosti do 60 € je trošak slanja 3,99 €.