Gospođa oraščić
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Gospođa oraščić

SASTOJCI:
Osnova:
* 85 g prženih lješnjaka
* 40 g kokosovog brašna (naribani kokos)
* 50 g zobenih pahuljica
* 50 g kokosovog ulja
* 40 g maslaca od indijskih oraščića Malinca
* 2 žlice javorovog sirupa 

Krema:
* 1 avokado (približno 130 g)
* 120 g indijskih oraščića
* 200 g konzerviranog kokosovog mlijeka
* 70 g kakaa u prahu (Happy Cacao mix)
* 50 g kokosovog ulja
* 40 g maslaca od indijskih oraščića Malinca
* 2 žlice javorovog sirupa 

Posip:
* Liofilizirane maline
* komadići neslanih pistacija
* komadi tamne čokolade s malinama

OPIS POSTUPKA:
1. Podloga: Osnovne sastojke protresemo u sjeckalicu i miješamo dok se ne stvori jednolična smjesa. Kalup za torte (18 cm) obložimo papirom za pečenje i pomoću spreja podmažemo kalup za pečenje. Smjesu za podlogu istresemo u posudu za pečenje i ravnomjerno je rasporedimo - prstima dobro pritisnemo masu na dno posude za pečenje. Sve stavimo u hladnjak i krećemo s pripremom kreme.

2. Krema: Kokosovo mlijeko iz konzerve stavimo preko noći u hladnjak (koristimo samo masnoću koja se nakupila na vrhu limenke, a tekućinu upotrijebimo za neko drugo ukusno jelo). Indijske oraščiće ostavimo namočimo u vodi preko noći, a zatim ih ocijedimo. Sastojke za kremu sameljemo u sjeckalici do jednolike smjese i ravnomjerno rasporedimo po podlozi.

3. Posip: Tortu posipamo komadićima liofiliziranih malina, pistacija i tamne čokolade s malinama i stavimo u hladnjak na najmanje 2 sata (najbolje će biti ako je tamo ostavimo preko noći).

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.