zapri

NE PROPUSTI! Iskoristi akcijske cijene prirodne kozmetike do 28.5.

 

 

 

Košarica
croatian

Tinca Malinca
rado će ti pomoći savjetom!

info@malinca.hr
099 7805 920

Priča i ekipa

NASTJINA PRIČA

Sve je započelo u trećem razredu osnovne škole kada smo učili o prehrambenoj piramidi. Da, to je ona tabelica koja nas uči da trebamo jesti najviše kruha i škroba ... Tjelesni odgoj je, naravno, bio manje važan predmet. S 23 godine zaposlila sam se u sportskom centru i shvatila kako baš i nije tako kako su nas učili u školi. Počela sam shvaćati koliko mi fizička aktivnost poboljšava raspoloženje i koliko je važno da si čovjek nekoliko puta tjedno uzme vremena za sebe. Sport je preko noći postao važan dio mog svakodnevnog života. Uz sve to sam osjećala i da trebam promijeniti svoju prehranu. Vrlo brzo sam izgubila bucmaste obraze i par suvišnih kilograma. Sada sam „opsjednuta“ i nervozna ako tri dana zaredom ne dobijem svoju dozu sporta i '' push-upova''.

Čovjek je stvoren za kretanje, skakanje, plesanje... Svaki dan trebalo bi si uzeti barem pola sata za šetnju, vježbu na otvorenom ili timski sport s prijateljima. Zatim prehrambenu piramidu zamijeniti prehrambenim tanjurom koji predlaže Michelle Obama. Prehrambeni tanjur nas uči kako samo moramo konzumirati proporcionalnu količinu proteina, voća, povrća i žitarica i da samo tako možeš pobijediti i usvojiti pravila zdravog načina života. No, nemoj misliti kako se i sama ponekad ne počastim dobrim domaćim sladoledom ili komadom čokoladne torte. :)

Novi zdravi način života dati će ti puno pozitivne energije, lakše ćeš se nositi sa stresom i dnevnim zadacima i odjednom će sve postati bolje i veselije. Iz te promjene u načinu života, gomile prikupljenih netočnih informacija o prehrani na internetu, te moje strasti prema online marketingu rodila se je ideja o internet stranici i trgovinici sa zdravom prehranom, zdravim receptima i savjetima o zdravom načinu života. I još nešto, NE vjerujem u sve one čudotvorne praške za mršavljenje, tablete i napitke... Za zdrav stil života je važna uravnotežena prehrana i bavljenje sportom i točka ... ili bolje uskličnik! Kako smatram da je timski rad puno efektivniji,  u ovu svoju ludu ideju sam, usprkos poplavi trgovina sa zdravom prehranom, uspjela uvjeriti i Andreju. Nakon temeljitog „brainstorminga“ stvorena je Malinca koja će postati tvoj saveznik u zdravom načinu života.

U ogromnoj smočnici Malince nalazi se puno odličnih proizvoda bogatih vitaminima, mineralima, antioksidansima i drugim bitnim sastojcima koji će ti pomoći sačuvati ili vratiti zdravlje i blagostanje. U trgovini te čekaju proizvodi domaćeg podrijetla i ekološki proizvodi s organskim i eko certifikatima.

Malincu možeš pitati bilo što, rado će ti pomoći pronaći prave proizvode i recepte za tebe. Nadamo se da ćeš u ovoj riznici zdravlja pronaći što više stvari koje su po tvojem ukusu, a ako slučajno ne pronađeš ono što ti treba, molim te da nam javiš. Naravno, osim zdrave prehrane ne smiješ zaboraviti i na kretanje koje je u zdravom načinu života od presudne važnosti. I da ne zaboravimo, velike smo pobornice voća, povrća i ostale neprerađene, svježe hrane koju, zbog ograničenog roka trajanja i uvjeta dostave, na žalost, ne možemo nuditi u našoj trgovini.

Malincino poslanstvo koje smo si zadale: Educiranje i osvještavanje ljudi o zdravom načinu života preko zdrave prehrane, zdravih recepata, sporta, ekologije i istovremeno ispunjavanje želja naših stranki.

Moto kojem slijedi ekipa Malince: WORK SMART -> HAVE FUN -> MAKE A DIFFERENCE.

Ekipa

Nastja je vječna optimistica kojoj nikad ne ponestane dobrih ideja i dobre volje. Uvijek je nasmijana, puna energije i nikad umorna, iako je cijeli dan u pokretu. Ne postoji izolacija koja bi mogla utišati njen glasan smijeh. Nastja voli skuhati nešto dobro i zdravo, a još radije to pojesti. Međutim, kako joj za kuhanje nedostaje vremena, stalni je gost u tatinoj kuhinji ili kuhinji Anžeta (čitaj dečka). Njezina strast je redovito vježbanje s kojim često pretjeruje i zatim jadikuje kako je sve boli J. Voli putovati, voli brzu vožnju s automobilom i druge adrenalinske aktivnosti u kojima se može potpuno opustiti i neizmjerno uživati. Kad god stigne, prošeće svog ljubimca, King Charlesa Boi-a. Svaki dan je u potrazi za novim prilikama, puno vremena visi na Facebooku (službeno, naravno) i stvarno se trudi da sve u Malinci teče glatko i bez problema. Slobodno vrijeme koristi za pisanje bloga, čitanje knjiga i eksperimentiranje s novim receptima koje možete pronaći na Malincinoj stranici. Ako nam ponestane motivacije za rad, Nastja je ta koja će uvijek pronaći prave riječi da ponovno postanemo marljive kao mravi. Uvijek joj se možeš obratiti na info@malinca.hr.

Andreja je takozvana „Katica za sve“ - kuharica, slikarica, vrtlarica, frizerka, pravnica, ekonomistica i mama. Kada govorimo o dizajnu, oblikovanju i sličnim 'umjetničkim' stvarima, Nastja se može sakriti jer tu kraljuje Andreja. Ona je osoba koja ne zna za sat i kalendar (čitaj: uvijek kasni). Unatoč rosno mladim godinama (obično su tako istrenirane samo naše bake), vješto i okretno se snalazi u kuhinji i stvara slatke specijalitete, za prste polizati! Ponekad ih je prava šteta pojesti jer izgledaju taaaako dobro... Andreja i njezina mama su te koje u svom vrtu imaju posađenu polovicu proizvoda koji se nude na Malincinim policama i sve im savršeno uspijeva - goji bobice, stevija, limunska trava, šisandra ... Njoj  možeš zahvaliti da su sve akcije, letci i ambalaža dizajnersko opremljeni. Brine da euri koji se pojavljaju na računu Malince marljivo kruže.

Ana je Nastjina mlađa sestra koja je marljiva kao mrav. Za razliku od Andreje i Nastje stvarno nikad ne kasni na posao. Ali ima jednu lošu osobinu – nevjerojatno je nespretna! Malinca je izgubila već nekoliko čaša, proizvoda, … Ana je neustrašiva, snalažljiva, spremna se je učiti i isprobati nove stvari. Otkad radi u Malinci istrenirala se je u kuhinji i počela zdravije jesti. Slobodno vrijeme preživi u prirodi sa svojim labradorom Bobijem, nabira šumske 'specijalitete' i vrtlari. Uhvatili smo je i kod košenja i slaganja drva. Njoj možeš biti zahvalan za sve akcije, poklone (koje obično pripremi sama) i kupone pogodnosti koje ti pripremi. Brine da su Malincini paketi uvijek lijepo i pravovremeno zapakirani, te da su kupci zadovoljni.

Ana H. skraćeno Hotkica. Zanima ju umjetnost, voli pjevati i pleše swing. Uživa u organiziranju različitih događaja i vrlo je komunikativna. Pobrinuti će se da uvijek budeš na tekućem s novostima na Facebook stranici, te će odgovoriti na sve tvoje e-maile. Ona je i mlinareva nećakinja zato je majstorica u poznavanju žitarica. Obožava prirodu, a posebno 10-dnevne izlete s izviđačima na kojima se isključi iz civilizacije, hoda bosa, jede skakavce i peče kruh iz konzerve =) Razigrana je i vrlo predana poslu.

Alja je naša umjetnica koja zna šivati, heklati i štrikati, a pod njenim rukama nastaju najljepše zimske kape, torbice itd.. Voli biti u prirodi, a najradije je sa svojim psom Vilijem. Njen najdraži šport je bordanje, a preko ljeta svoju kondiciju održava trčanjem i planinarenjem. Voli isprobavati nove stvari zbog čega, na njenoj odjeći, u autu ili u Malincinoj kuhinji, često nastane veliki nered :) Brine se da su Malincini paketići uvijek lijepo i na vrijeme spakirani te da su Malincini kupci zadovoljni.

Trebaš moju pomoć? Pošalji mi svoje pitanje
Pošalji mi svoje pitanje i odgovor ćemo ti ubrzo poslati na tvoj e-mail.