zapri

NE PROPUSTI! Iskoristi akcijske cijene prirodne kozmetike do 28.5.

 

 

 

Košarica
croatian

Tinca Malinca
rado će ti pomoći savjetom!

info@malinca.hr
099 7805 920

Bez glutena

 

 

Istraživanja u svijetu su pokazala da je učestalost alergije na gluten poprilično visoka, a od celijakije oboli jedna od 100 osoba. Oboljeti mogu osobe svih dobnih skupina, nije nužno da se s alergiju na gluten već rode. Pokretačkih čimbenika može biti više i mogu biti jako različiti - od stresa, posljedica drugih bolesti, određenih lijekova ili komplikacija kod operacija.

Unatoč tome da ljudi s alergijom na gluten ne smiju uživati gore navedene žitarice, slobodno smiju uživati sljedeće namirnice:
• morsku hranu,
• rižu, kukuruz, proso, heljdu,
• jaja i mlijeko te mliječne proizvode,
• voće i povrće,
• sol i začine,
• šećer i med,
• čokoladu…

Više o intoleranci na gluten u članku Neka vam alergija na gluten ne pokvari apetit!

 

Proizvodi s oznakom BEZ GLUTENA nemaju Gluten free certifikat –  oznaka bez glutena označava da proizvod u osnovi ne sadrži gluten, ali može sadržavati tragove glutena, koji se u proizvod može prenijeti iz zraka ukoliko se proizvod pakira u istom prostoru u kojem se pakiraju proizvodi koji sadrže gluten. 

 

loading artikli se nalagajo
Vsi artikli so prikazani.
Trebaš moju pomoć? Pošalji mi svoje pitanje
Pošalji mi svoje pitanje i odgovor ćemo ti ubrzo poslati na tvoj e-mail.