Torta LCHF čokoladni snovi
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Torta LCHF čokoladni snovi

SASTOJCI:

Preporučamo da čokoladnu kremo pripremite 1 dan prije nego napravite tortu.

Sastojci za kokosov biskvit:

* 2 bjelanjka

* 50 g grubo mljevenog kokosovog brašna ili naribanog kokosa

* 25g zaslađivača eritritol

Sastojci za biskvit od badema:

* 2 bjelanjka

* 50 g mljevenih badema ili bademovog brašna

* 1 žličica 100% kakaa

* 25g zaslađivača eritritol 

Sastojci za čokoladnu kremu:

* 500 ml tekućeg slatkog vrhnja

* 200g tamne čokolade

Sastojci za čokoladni preljev:

* 50g tamne čokolade (barem 70% ili 100% kakaa u prahu)

* 50g maslaca

Sastojci za krokant od badema:

* 2 žlice bademovih listića

* pola žlice zaslađivača eritritol 

Sastojci za raffaello kuglice:

* 100g naribanog kokosa tj. grubo mljevenog brašna od kokosa

* 30g zaslađivača eritritol 

* 100 ml tekućeg slatkog vrhnja (nezaslađenog)

* 25g mekanog maslaca

* nariban kokos za valjanje kuglica



OPIS POSTUPKA: Čokoladna krema: Ugrijemo slatko vrhnje za kuhanje i kada zakuha dodamo nasjeckau tamnu čokoladu. Pažljivo miješamo dok se ne rastopi, prelijemo u posudu i dobro ohladimo (najbolje preko noći u hladnjaku). Ohlađenu masu izmiksamo u čvrstu tvrdu kremu.



Biskvit – kokosov i od badema: bjelanjke izmiksamo u tvrdi snijeg, dodamo eritritol i s drvenom kuhačom umiješamo kokosovo brašno. Biskvit pečemo u okruglom pekaču obloženom s peki papirom (cca 15 cm. promjera) 12 minuta na 180 stupnjeva. Na jednak način pripremimo i biskvit od badema Biskvite ohladimo. Na pladanj ili tanju stavimo biskvit od kokosa i premažemo ga s kremom od čokolade, a zatim prekrijemo s biskvitom od badema. Tortu stavimo za nekoliko sati u hladnjak.



Rafaelo kuglice: sve sastojke pomiješamo zajedno i masu stavimo u hladnjak za sat vremena. Zatim oblikujemo kuglice, na sredinu stavimo badem i kuglice uvaljamo u kokos.



Krokant od badema: pripremimo ga tako da zaslađivač eritritol kuhamo toliko vremena dok se ne istopi, zatim dodamo bademe u listićima i miješamo sok ne počne tamniti – pazite, mogu brzo zagorjeti.



Čokoladni preljev: na pari istopimo maslo i tamnu čokoladu. Promiješamo i s pomoću žlice prelijemo preko torte. Pričekamo da se malo stvrdne, zatim tortu ukrasimo s kuglicama i listićima od badema. Tortu stavimo za neko vrijeme u hladnjak i poslužimo.



VRIJEME PRIPREME: 2 h

RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.