NOVO! Kava Panama signature

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda
Biskvit s kremom od mascarponea
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Biskvit s kremom od mascarponea

Ako volite jednostavne, domaće slastice bez pretjerane kompliciranosti, ovaj biskvit s kremom od mascarponea bit će pravi izbor — lagan, blago čokoladan i taman dovoljno sladak da oduševi svakoga za stolom.

SESTOJCI:
* 6 jaja
* 4 žlice meda
* 4 žlice 100% kakaa
* 6 žlica pirovog brašna
* 1/2 praška za pecivo

Krema:
* 250g mascarpone sira
* 100ml tekućeg slatkog vrhnja
* 2 žlice meda
* 1 velika žlica kokosa

OPIS POSTUPKA: 
Biskvit: U veliku posudu stavite jaja i med, miješajte oko 10 minuta dok ne dobijete kremastu smjesu. U šalicu stavite malo brašna i prašak za pecivo, promiješajte i dodajte u smjesu. Polako dodajte kakao i brašno te lagano miješajte žlicom. Kada dodajete brašno, bolje je ako ga prosijete. Kada je smjesa spremna, stavite je u kalup obložen papirom za pečenje i ravnomjerno rasporedite. Pecite oko 15 do 20 minuta na 180 stupnjeva.

Krema: Dok se biskvit peče, pripremite kremu. Istucite vrhnje, dodajte mascarpone sir, med i kokos te na niskoj brzini promiješajte električnim mikserom. Ohladite biskvit, prerežite ga na pola i uklonite papir. Na jednu polovicu namažite kremu i pokrijte drugom polovicom biskvita. Po želji, biskvit možete namočiti sokom da bude sočniji. Stavite biskvit u hladnjak.

VRIJEME PRIPREME: 25min + 20 min pečenja 
RECEPT PRIPREMILA: Doroteja

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar.

Top hitovi