Biskvit s kremom od mascarponea
Ako volite jednostavne, domaće slastice bez pretjerane kompliciranosti, ovaj biskvit s kremom od mascarponea bit će pravi izbor — lagan, blago čokoladan i taman dovoljno sladak da oduševi svakoga za stolom.
SESTOJCI:
* 6 jaja
* 4 žlice meda
* 4 žlice 100% kakaa
* 6 žlica pirovog brašna
* 1/2 praška za pecivo
Krema:
* 250g mascarpone sira
* 100ml tekućeg slatkog vrhnja
* 2 žlice meda
* 1 velika žlica kokosa
OPIS POSTUPKA:
Biskvit: U veliku posudu stavite jaja i med, miješajte oko 10 minuta dok ne dobijete kremastu smjesu. U šalicu stavite malo brašna i prašak za pecivo, promiješajte i dodajte u smjesu. Polako dodajte kakao i brašno te lagano miješajte žlicom. Kada dodajete brašno, bolje je ako ga prosijete. Kada je smjesa spremna, stavite je u kalup obložen papirom za pečenje i ravnomjerno rasporedite. Pecite oko 15 do 20 minuta na 180 stupnjeva.
Krema: Dok se biskvit peče, pripremite kremu. Istucite vrhnje, dodajte mascarpone sir, med i kokos te na niskoj brzini promiješajte električnim mikserom. Ohladite biskvit, prerežite ga na pola i uklonite papir. Na jednu polovicu namažite kremu i pokrijte drugom polovicom biskvita. Po želji, biskvit možete namočiti sokom da bude sočniji. Stavite biskvit u hladnjak.
VRIJEME PRIPREME: 25min + 20 min pečenja
RECEPT PRIPREMILA: Doroteja

Komentari (0)