Zobeni kolač
Biskvit je napravljen od jednostavnih sastojaka. Za dekoraciju možemo odabrati bilo koje namaze, čokoladne preljeve, orašaste plodove ili poslužiti samo zobeni kolač - bez dodataka.
SASTOJCI (za biskvit):
* 120 g zobenih pahuljica
* 250 ml mlijeka
* 3 žlice meda
* 2 jaja
* 2 žlice kakao praha
* pola žličice praška za pecivo
* prstohvat soli
Za dekoraciju:
* namaz od čokolade i lješnjaka
* maslac od kikirikija
* listići badema
OPIS POSTOPKA: Zobene pahuljice dodajte u vrelo mlijeko i pustite da stoje 10 minuta. Za to vrijeme u drugoj posudi pomiješajte ostale sastojke za biskvit, a kalup promjera 20x20 cm obložite papirom za pečenje. Pećnicu stavite da se zagrije na 180 stupnjeva. Nakon 10 minuta sjedinite zobene pahuljice i mlijeko s ostalim sastojcima i smjesu rasporedite po kalupu. Kolač pecite 35-40 minuta. Režite ga kad se potpuno ohladi, a na svaki komad prije posluživanja dodajte žličicu namaza od čokolade i lješnjaka i žličicu maslaca od kikirikija. Po želji dodajte i listiće badema.
VRIJEME PRIPREME: 50 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Petra Popijač
Komentari (0)