Domaći Milch Schnitte
Mlječna šnita ili Milch Schnitte u domaćoj verziji! Vrlo poznati dječji desert koji možete pripremiti brzo i jednostavno, a rezultat je ukusnija i zdravija verzija omiljenog deserta. Bez grižnje savjesti možete je ponuditi i svojoj djeci.
SASTOJCI:
Biskvit: 
* 4 jaja 
* 4 žlice meda 
* 5 žlica 100 % kakaa 
* 5 žlica pirovog bijelog brašna 
Mliječna krema:
* 250 g mascarpone 
* 100 ml slatkog vrhnja 
* 1 žličica konjak glukomanana (može i bez njega, no tada je krema jače tekuća)
* 2 žlice meda 
* 1 velika žlica natrganog kokosa 
OPIS POSTUPKA: 
Biskvit: Žumanjke odvojimo od bjelanjaka. Bjelanjke stučemo u tvrdi snijeg. Žumanjcima dodamo med i miksamo s električnim mikserom toliko dugo, dok se masa ne poveća i dobijemo kremastu strukturu. Polako dodajemo kakao i brašno, te lagano promiješamo. Žlicu po žlicu dodajemo snijeg i miješamo sa žlicom ili lopaticom. Miješamo polako, ali dugo, kako bi dobili homogenu smjesu. Na veliki pleh stavimo pek papir i biskvit tanko razmažemo po papiru. Pečemo u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C približno 6 minuta.
Krema: Dok se biskvit peče, pripremiti ćemo kremu. Vrhnje izmiksamo i pomiješamo ga s mascarpone sirom. Dodamo još konjak glukomanan, med i kokos, te promiješamo električnim mikserom na niskoj brzini. Biskvit ohladimo, prerežemo na pola i odstranimo s papira. Na jednu polovicu namažemo svu kremu i prekrijemo drugim dijelom biskvita. Pecivo je dobro odmah, ali je još i bolje ako ga na par sati ostavimo u hladnjaku.  
VRIJEME PRIPREME: 20 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja
 
 
                                     
                                 
                                
 
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                            



.png)
 
  
Komentari (0)