Čoko tortica bez mlijeka, brašna i šećera

Ocijeni sa 1 do 5:
(5)
Broj ocjena: 1

Čoko tortica bez mlijeka, brašna i šećeraSASTOJCI:
* 4 avokada - dobro zrela
* 140 g badema i indijskih oraščića
* 120 g 100% kakaa
* 3 žlice chia sjemenki
* 125 ml agavinog sirupa (može biti i javorov)
* 2 žlice kikirikijevog maslaca
Preljev:
* 3 žlice kokosovog ulja
* 1 žlica agavinog sirupa (može i javorov)
* malo himalajske soli
* 3 žlice 100% kakaa 
 
OPIS POSTUPKA: 
1. Smiksamo bademe i indijske oraščiće (ne skroz u prah)
2. Dodamo oguljene i bez koštice avokade, kakao, chia sjemenke i agavin sirup i sve skupa smiksamo (toliko je dobro da bi već sirovo pojeli)
3. Dodamo još kikirikijev maslac, smiksamo i «tijesto« je gotovo
4. Model namažemo s kokosovom masti, pečemo 30 min na 180 stupnjeva
Preljev: Malo zgrijemo i izmiješamo mješavinu svega što je u sastojcima za preljev. Dobijemo ukusan preljev kojeg kada ga polijemo po tortici lijepo se stvrdne.
Na kraju torticu još ukrasimo s kakaom i ukrasimo po želji. 

RECEPT PRIPREMILA: Gaja Prestor

SASTOJCI:* 4 avokada - dobro zrela* 140 g badema i indijskih oraščića* 120 g 100% kakaa* 3 žlice chia sjemenki* 125 ml agavinog sirupa (može biti i javorov)* 2 žlice kikirikijevog maslacaPreljev:* 3 žlice kokosovog ulja* 1 žlica agavinog sirupa (može i javorov)* malo himalajske soli* 3 žlice 100% kakaa    OPIS POSTUPKA: 1. Smiksamo bademe i indijske oraščiće (ne skroz u prah)2. Dodamo oguljene i bez koštice avokade, kakao, chia sjemenke i agavin sirup i sve skupa smiksamo (toliko je dobro da bi već sirovo pojeli)3. Dodamo još kikirikijev maslac, smiksamo i «tijesto« je gotovo4. Model namažemo s kokosovom masti, pečemo 30 min na 180 stupnjevaPreljev: Malo zgrijemo i izmiješamo mješavinu svega što je u sastojcima za preljev. Dobijemo ukusan preljev kojeg kada ga polijemo po tortici lijepo se stvrdne.Na kraju torticu još ukrasimo s kakaom i ukrasimo po želji. RECEPT PRIPREMILA: Gaja Prestor
Prethodni post
Slijedeći post