Zdrava verzija Munchmallow kolača

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI:
Za tijesto:
* šalica integralnog pirovog brašna 
* polovica vrećice vinskog kamena (ili prašak za pecivo) 
* 3 žumanjka 
* pola šalice kokosovog brašna 
* 2 žlice kokosovog ulja 
* pola šalice bademovog mlijeka 
* žlica pravog kakaa 
* prstohvat soli 
Za nadjev: 
* 3 bjelanjka plus dodatno još 1 dl bjelanjaka (što su još 3 bjelanjka- ukupno dakle 6) 
* 4 žlice šećera u prahu 
Za preljev: 
* 200 g Cavalier čokolade (sama koristim pola tamne, pola mliječne) 

OPIS POSTUPKA: Za tijesto najprije pjenasto umiješamo žumanjke i šećer, dodamo ostale mokre sastojke, a zatim još i suhe. Posudu za pečenje obložimo pek papirom i pečemo 30 min na 180 stupnjeva. U međuvremenu pripremimo kompaktan snijeg od bjelanjaka, kojima postepeno dodajemo šećer u prahu. Ispečen kolač u potpunosti ohladimo, a tek onda ga premažemo nadjevom i pečemo još 6 minuta na 180 stupnjeva, kako bi bjelanjci dobili zlatno smeđu koricu. Ponovno ohladimo. Čokoladu rastopimo na pari i premažemo po svim stranicama kolača. Kolač ostavimo u hladnjaku i svakih par minuta provjerimo da li se već čokolada stvrdnula, kako bi ga mogli napasti. 

VRIJEME PRIPREME: 45 min
RECEPT PRIPREMILA: Saša Zor

Prethodni post
Slijedeći post