Sirovi cheesecake s kupinama
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Sirovi cheesecake s kupinama

SASTOJCI

Podloga:

* 250 g badema

* 16 datulja (otkoštenih)

* 1 žlica javorovog sirupa

* 2 žlice brašna od kokosa

* 2 žlice sirovog kakaa u prahu

* pola žličice cimeta

* prstohvat soli

Krema:

* 250 g indijskih oraščića

* 1 konzerva mlijeka od kokosa (iz frižidera)

* 5 žlica agavinog sirupa

* 1 limun (sok)

* 3 žlice kokosovog ulja

* 2 žlice kokosovog brašna

* 1 mahuna vanilije (sjemenke)

Preljev:

* 450 g kupina

* 3 žlice agavinog sirupa



OPIS POSTUPKA: * noć prije u vodu staviti namakati indijske oraščiće. * najmanje15 minuta prije pripreme kolača, u toplu vodu staviti namakati datulje 1. Za podlogu u blender/mikser/multipraktik (B/M/M) staviti omekšale datulje (otkoštene) i miksati sve dok se datulje ne usitne odnosno dok od njih ne dobijemo pastu. Izvaditi datulje i ubaciti bademe. Miksati bademe do usitnjenja. Zatim bademima dodati datulje i još imalo miksati. Nakon nekoliko sekundi ubaciti preostale sastojke za podlogu i još malo miksati, a idealno bi bilo minutu-dvije ovisno o jačini B/M/M-a. Kalup obložiti papirom za pečenje radi lakšeg kasnijeg izvlačenja ili ga nauljiti kokosovim uljem. Smjesu prebaciti na podlogu i uz pomoć čaše utisnuti u kalup. Staviti u frižider i početi s pripremom kreme. 2. Za kremu očistiti B/M/M i unutra staviti natopljene i omekšane indijske oraščiće (bez vode!). Miksati sve dok se ne usitne. Zatim iz frižidera izvaditi konzervu kokosovog mlijeka i okrenuti ju naopačke, te ju tako okrenutu otvoriti. Izvući svu kremu iz konzerve (ostatak tekućine spremi za sladoled ili smoothie) i dodati ju oraščićima. Preostale sastojke za kremu ubaciti u B/M/M i miksati minutu-dvije. Krema mora biti gusta, svilenkasta i ukusna :) Ako se priprema za velike sladokusce dodati još agavin sirup. Iz frižidera izvaditi kalup i kremu staviti na već pripremljenu podlogu. Uz pomoć špatulice izravnati kremu i sve skupa staviti nazad u frižider. 3. Vrijeme je za završni, treći dio recepta – preljev. Vrlo jednostavno. Kupine oprati, osušiti i staviti u B/M/M, te dodati agavin sirup. Miksati sve dok se kupine skroz ne usitne. Iz frižidera izvaditi kalup i uz pomoć sitnog sita ispasirati kupine. Za ovaj cheesecake sam odlučila kako ne želim nikakve tvrde dijelove u kremi i preljevu. Kada su kupine ispasirane staviti ih u kalup.  Lupnuti kalupom dva tri puta o stol, kako bi se preljev lijepo prolio i kako bi izašli potencijalni mjehurići. Zatim pokriti aluminijskom folijom i kolač je spreman za zamrzavanje. 4. Cheesecake se može jesti nakon što je bio sat ili dva u frižideru, ali moja preporuka je da se ga prvo za par sati zamrzne, a onda izvadi i pusti u frižideru da odstoji još sta ili dva.

VRIJEME PRIPREME: 30 minuta

RECEPT PRIPREMILA: Doris Valković  


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.