Čokoladni puding od kvinoje
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Čokoladni puding od kvinoje

SASTOJCI (za 2 osobe):
* 200 g kuhane kvinoje (približno 100 g suhe)
* 2 žlice chia sjemenki
* 1-2 žlice kokosovog šećera
* 2 žličice kakaa u prahu
* 200 ml mlijeka
* 1/3 čajne žličice agar agar sredstva za želiranje

OPIS POSTUPKA: Prije pripreme pudinga dobro oprati kvinoju i kuhati u malo posoljenoj vodi, ocijediti je i pričekati da se ohladi. Kvinoja bi se trebala kuhati oko 15-20 minuta. U zdjelu zatim pomiješati 200 g kuhane kvinoje, chia sjemenki, kokosov šećer i kakao u prahu. Zasebno, u maloj tavi, prokuhati mlijeko i dodati agar agar, te prokuhati oko 1 minute uz neprestano miješanje mlijeka. Zatim ostalim sastojcima dodati mlijeko s agar agarom, dobro promiješati i dozirati u dvije posude ili šalice. Staviti u hladnjak na najmanje 4 sata, ili najbolje preko noći. Puding od kvinoje također je izvrsna ideja za doručak zbog svoje hranjive vrijednosti.

VRIJEME PRIPREME: 30 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Mojca Sternad - Mojčin piskrček

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.