Univerzalni čokoladni preljev

Ocijeni sa 1 do 5:
(5)
Broj ocjena: 1

Čokoladni preljev upotrebljavamo za razne kolače, palačinke, voćne kupove, banana split.... Ako napravimo gušći, možemo ga upotrebiti kao i za namaz na kruh.

SASTOJCI:
 
* 6-7 datulja (bez koštice)
* malo vode
* 2 žlice 100% kakaa u prahu
* 50 g kakaovog maslaca

OPIS POSTUPKA: U mikser ili jači smoothie maker stavimo datulje i prelijemo s toliko vode da dobijemo glatku pastu od datulja. Ako datulje prije toga namočimo u vodi puno će se lakše i ljepše smiksati. Kakaov maslac istopimo na pari i dodamo datuljama. Dodamo još kakao i sve skupa dobro promiješamo. Ako ga čuvamo u hladnjaku namaz će se stvrdnuti.

VRIJEME PRIPREME: 10 min 
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja

Prethodni post
Slijedeći post