Torta bez glutena s malim udjelom ugljikohidrata
SASTOJCI:
Podloga:
* 100 g maslaca (može i kokosovo ulje)
* 60 g tamne čokolade
* 60 g badema (izmljevenih u brašno)
* 30 g kakaa u prahu
* 2 jaja
* prstohvat himalajske soli
* 100 g ksilitola (ili lucume, stevije, kokosov šečer)
* 30 g orasa
* aromo vanilije
Krema:
* 500 g nemasnog vsježeg sira
* 2 jaja
* 50 g ksilitola
* aroma od vanilije
* 60 g šlaga
OPIS POSTUPKA: Prvo napravimo podlogu. Maslac i čokoladu istopimo i dobro promiješamo. U manjoj posudici pomiješamo zajedno brašno od badema, sol i kakao u prahu. U drugoj posudici izmiješamo jaja, ksilitol aromu od vanilije. Dodamo suse sastojke i na kraju još i smjesu s čokoladom te sve zajedno dobro promiješamo. Ulijemo u pekač i posujemo s orasima. Pečemo na 180 stupnjeva, približno 15-20 minuta. Rubovi moraju biti zapečeni unutranjost mekana. Na kraju pričekamo 20-30 minuta da se ohladi. Pećnicu zatim namjestimo na 150 stupnjeva. U većoj posudi pjenasto iizmiksamo sir, dodamo jaja i ksilitol, aromu vanilije i šlag. Miksamo još nekoliko trenutaka kako bi smjesa bila bolja. Prelijemo po podlozi koju smo ohladili i stavimo šeći za još 30-40 minuta. Kada je pečeno prekrijemo s alu folijom i stavimo za 3-4 sata u hladnjak.
Hranjiva vrijednost (1 komad od 6) – 500 kCal – 20g B, 25g OH, 35g M, 5 g vlakana
TRAJANJE PRIPREME: 60 minuta
RECEPT NAPISAO: Jasmin Zorko
Komentari (0)