Torta bez glutena s malim udjelom ugljikohidrata
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Torta bez glutena s malim udjelom ugljikohidrata

SASTOJCI:

Podloga:

* 100 g maslaca (može i kokosovo ulje)

* 60 g tamne čokolade

* 60 g badema (izmljevenih u brašno)

* 30 g kakaa u prahu

* 2 jaja

* prstohvat himalajske soli

* 100 g ksilitola (ili lucume, stevije, kokosov šečer)

* 30 g orasa

* aromo vanilije

Krema:

* 500 g nemasnog vsježeg sira

* 2 jaja

* 50 g ksilitola

* aroma od vanilije

* 60 g šlaga



OPIS POSTUPKA: Prvo napravimo podlogu. Maslac i čokoladu istopimo i dobro promiješamo. U manjoj posudici pomiješamo zajedno brašno od badema, sol i kakao u prahu. U drugoj posudici izmiješamo jaja, ksilitol aromu od vanilije. Dodamo suse sastojke i na kraju još i smjesu s čokoladom te sve zajedno dobro promiješamo. Ulijemo u pekač i posujemo s orasima. Pečemo na 180 stupnjeva, približno 15-20 minuta. Rubovi moraju biti zapečeni unutranjost mekana. Na kraju pričekamo 20-30 minuta da se ohladi. Pećnicu zatim namjestimo na 150 stupnjeva. U većoj posudi pjenasto iizmiksamo sir, dodamo jaja i ksilitol, aromu vanilije i šlag. Miksamo još nekoliko trenutaka kako bi smjesa bila bolja. Prelijemo po podlozi koju smo ohladili i stavimo šeći za još 30-40 minuta. Kada je pečeno prekrijemo s alu folijom i stavimo za 3-4 sata u hladnjak.



Hranjiva vrijednost (1 komad od 6) – 500 kCal – 20g B, 25g OH, 35g M, 5 g vlakana



TRAJANJE PRIPREME: 60 minuta

RECEPT NAPISAO: Jasmin Zorko


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.