Čokoladna torta s malinama
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Čokoladna torta s malinama

SASTOJCI:

Za tijesto:

* bjelanjak

* 2 žumanjka

* 1/2 praška za pecivo

* 25 g eritritola 

* rumova aroma

* 20 g pravog kakaa

* 40 g čokoladnih proteina

* 100 ml mlijeka Krema:

* 250 ml vrhnja za šlag

* 30g pravog kakaa

* rum

* maline




OPIS POSTUPKA: Bjelanjke izmutimo zajedno sa eritritolom u snijeg. Žumanjke, prašak za pecivo, aromu, kakao, proteine i mlijeko izmiješamo skupa i dodamo polako snijeg. Tijesto pečemo cca 40 minuta. Prvo pečemo 25 minuta na 160 stupnjeva, nakon toga temperaturu povečamo na 180. Za kremu sve sastojke osim malina promiješamo u gustu kremastu smijesu. Kada je tijesto pečeno, prerežemo ga napola i premažemo s malinama, preko toga premažemo s čokoladnom kremom i pokrijemo s drugom polovicom tijesta. Tortu pustimo bar sat vremena u hladnjaku.



VRIJEME PRIPREME: 1 h

RECEPT PRIPREMILA: Urška Žlajpah


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.