Tortica od malina bez glutena i brašna

Ocijeni sa 1 do 5:
(5)
Broj ocjena: 3



SASTOJCI: Nizkohidratna malinina tortica brez moke in glutena
* 120 g kokosovog ulja
* 50 g kakaa
* 4 jaja
* 150 g ksilitola (ili drugi zaslađivač)
* 120 g orasa

Za nadjev:
* 250 g svježeg sira
* 50 g slatkog vrhnja
* 50 g ksilitola
* 150 g malina




OPIS POSTUPKA: Pećnicu ugrijemo na 170 stupnjeva. Ulje istopimo i dodamo kakao u prahu te ostavimo da se ohladi. Žumanjke pjenasto izmiksamo, bjelanjke izmiksamo u tvrdi snijeg. U žumanjke dodamo ohlađen kakao, na kraju umiješamo još bjelanjke i mljevene orase. Pečemo u pekaču promjera  22-25 cm približno 20-22 minuta. KAda se tijesto ohladi, namažemo ga sa sastojcima za nadjev koje smo sve zajedno dobro promiješali. Ukrsimo s malinama.

Hranjiva vrijednost:
- 3050 kCal
- 95 B, 190 OH, 225 M, 35g vlakana

TRAJANJE PRIPREME: 60 minuta
RECEPT NAPISAO: Jasmin Zorko

Prethodni post
Slijedeći post