Schwarzwald torta
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Schwarzwald torta

SASTOJCI
Biskvit:

* 60g pirovog bijelog brašna
* prstohvat soli
* 30g Criollo kakaa u prahu
* 4 jaja
* 70g kokosovog šećera
* 40g rastopljenog maslaca

Nadjev od trešanja:

* Kompot od trešanja (300 g trešanja, 250 ml trešnjevog kompota)
* 2 žličice škroba
* 1 žlica šećera
* 4 žlice likera od trešnje (može se zamijeniti rumom)

Za vrh:

* 400ml šlag
* 30g šećera u prahu
* Tamna čokolada za posipanje

PRIPREMA: Za pečenje biskvita potreban je okrugli kalup za pečenje promjera 23 cm i prethodno zagrijana pećnica na 180 ° C. U zdjeli pomiješajte suhe sastojke; brašno, sol, kakao. U drugoj posudi miksajte jaja i šećer, cca 10min. Postepeno umiješajte lopaticom u smjesu od šećera i jaja suhe sastojke i na kraju rastopljeni (ne vruć!) maslac. Izlijte smjesu u kalup obloženu papirom za pečenje i pecite 15 do 20 minuta. Ako je pečen, može se provjeriti uvlačenjem čačkalice u biskvit, ako na njemu nema biskvita, onda je biskvit pečen.

Izvadite biskvit iz posude za pečenje kada se ohladi i prerežite vodoravno na dva dijela.

Za punjenje od trešanja potrebno je 300 g iscijeđenih višnja. Stavite višnje u zdjelu i stavite na stranu. Ulijte 200ml trešnjeve tekućine u lonac, dodajte šećer i 2 žlice likera od trešnje. Kuhajte 3 minute, a zatim maknite s vatre. Ulijte polovicu tekućine u čašu i s tim ćete namočiti biskvit, a drugi dio ostavite u loncu. U manjoj zdjeli pomiješajte 50ml trešnjeve tekućine, 2 žlice škroba i dvije žlice likera. Ulijte smjesu u lonac na preostalu tekućinu i dovedite do vrenja uz neprestano miješanje. Kad se dovoljno zgusne, maknite s vatre i vruću smjesu prelijte preko višanja i ostavite da se ohladi.

Za šlag umutite vrhnje za šlag 400ml kojemu dodajte 30g šećera u prahu.

Izrada kolača:

Dno biskvita stavite na tanjur i natopite ga prethodno kuhanim sirupom. Premažite biskvit otprilike 1/3 kreme, na biskvit stavite kremu. Zatim dodajte veći dio trešnjevog punjenja s vrlo malo sirupa (nekoliko trešanja uštedite za ukras), nadjev od trešanja prekrijte s nekoliko žlica vrhnja. Na vrh stavite drugi dio biskvita, koji je prethodno natopljen sirupom. Tortu premažite ponovno kremom, na vrhu ukrasite višnjama, a u sredini pospite naribanom tamnom čokoladom.

RECEPT PRIPREMIO: Malinca Alex

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.