Zdravi jaffa keksi

Ocijeni sa 1 do 5:
(5)
Broj ocjena: 1

SASTOJCI:
* 100 g bio pšeničnog bijelog glatkog brašna
* 1 čajna žličica praška za pecivo
* prstohvat himalajske soli
* 60 g brezinog šećera-xylita
* 100 ml bademovog mlijeka
* 50 ml hladno prešanog suncokretovog ulja
* 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
* 1/4 čajne žličice kurkume
Za preljev od naranče:
* 160 ml soka od naranče
* 80 ml vode
* 1 čajna žličica agar agara u prahu
* 2 jušne žlice brezinog šećera
Za čokoladni preljev:
* 75 g kakao maslaca
* 6 jušnih žlica organskog kakaa u prahu
* 3 jušne žlice meda ili agavinog sirupa

OPIS POSTUPKA: Prvo napravite sloj od naranče. Pomiješajte sok od naranče s vodom, dodajte agar agar i brezin šećer te kuhajte oko 5 minuta. Stavite na hlađenje. Za to vrijeme obložite srednje veliku posudu pravokutnog oblika plastičnom folijom. Ohlađeni preljev ulijte u obloženu posudu. Stavite na hlađenje dok tekući sloj ne očvrsne .
Uključiti pećnicu na 180 ºC . Kalupe za muffine dobro nauljite kako se tijesto ne bi lijepilo za stijenke. Ja sam ih premazivala kokosovim uljem za pečenje koje nema miris.
U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol , šećer i kurkumu. Dodajte mlijeko, ulje i vaniliju i miješajte mikserom na najmanjoj brzini dok ne dobijete gušću mješavinu (kao za biskvit).
U svaki podmazani kalup za muffine stavite 1 žlicu mješavine.
Pecite oko 10 minuta. Izvadite iz pećnice i , prije vađenja biskvita, ohladite oko 3 minute. Tada ih pažljivo izvadite iz kalupa i stavite na rešetku da se potpuno ohlade.
Uzmite čašicu ili neki okrugli kalup za izrezivanje, koji ima manji promjer od promjera biskvita te izrezujte krugove iz ohlađenog narančinog sloja.
Napravite čokoladni preljev. Na pari rastopite kakao maslac, organski kakao i agavin sirup ili med i dobro izmiješajte. Malo ohladite.
Prelijte kekse čokoladnim preljevom. Stavite ih na hladno da se ohlade.

VRIJEME PRIPREME: 1 h
RECEPT PRIPREMILA: Zdrava Iva

Prethodni post
Slijedeći post