Desert od avokada u čaši
SASTOJCI za 4–5 osoba: 
 Podloga:
 * 100g integralnih keksa
 * 1 čajna žlica kakaa
 * 40g kokosovog ulja
 Krema od avokada: 
 * 150g indijskih oraščića
 * 1 zreliji avokado
 * 4-5 čajnih žličica eritritola
 * Sok 1/2 limete
 * 2 žlice slanutkove vode
 Mascarpone krema: 
 * 100g indijskih oraščića
 * 100g mascarpone sira
 * 2 žlice agavinog sirupa
 Posipanje:
 * Malo smjese od podloge 
 * Na komadiće narezana nektarina
 
 OPIS POSTUPKA: Integralne kekse razmrvimo i dodamo im kakao. Dobro promiješamo. Dodamo rastopljeno kokosovo ulje i prstima prognjetemo da se sastojci povežu i nastane smjesa. Smjesu razdjelimo u čaše i pritisnemo o dno. Jednu žlicu smjese ostavimo za posipanje po vrhu. Izmiksamo indijske oraščiće. Dodamo im avokado, eritritol i limetin sok. Izmiksamo vodu od slanutka i lopaticom ju dodamo ostalim sastojcima. Kad dobijemo kompaktnu smjesu, premažemo ju preko podloge. Za mascarpone kremu najprije izmiksamo indijske oraščiće. Lopaticom im umiješamo mascarpone sir i agavin sirup. Rasporedimo preko kreme od avokada i posipamo smjesom od podloge. Dodamo na komadiće narezanu nektarinu i poslužimo. Dobar tek.
 
 VRIJEME PRIPREME: 30 minuta 
 RECEPT PRIPREMILA: Katarina Štucl
 
 
                                     
                                 
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                            



.png)
 
  
Komentari (0)