Domaća Nutella
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Domaća Nutella

SASTOJCI:

* 2 posudice lješnjaka

* 60 g tamne čokolade 85 % (možemo ju zamijeniti s 3 žlice sirovog kakaa u prahu)

* 2 žlice kokosovog ulja

* 3 žlice javorovog sirupa

* 5 datula (po želji, za dodatnu slatkoću)

* 1/2 žličice ekstrakta od vanilije

* prstohvat himalajske soli



OPIS POSTUPKA: Lješnjake stavimo u pekač i pečemo ih 12 minuta na 180 ° C, odnosno dok ne dobiju smećkastu boju. Uvijemo ih u kuhinjsku krpu i dobro istrljamo kako bi odstranili ljuske. Zatim na pari istopimo čokoladu. Miješamo do glatkog i ostavimo da malo odstoji. U multipraktiku meljemo lješnjake dok ne dobijemo maslac od lješnjaka. Dodamo kokosovo ulje, datule, vaniliju, javorov sirup i sol te miješamo do glatke mase. Zatim umiješamo istopljenu čokoladu. Ako nutella nije dovoljno tekuća dodamo joj malo kokosovog mlijeka. Izlijemo ju u posudicu i u hladnjaku čuvamo do najviše dva tjedna.



VRIJEME PRIPREME: 40 minut

RECEPT PRIPREMILA: Tereza Poljanič


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.