Niskohidratna tortica bez brašna
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Niskohidratna tortica bez brašna

SASTOJCI:

* 1 žličica instant kave

* 60ml vruće vode

* 200g maslaca

* 180g tamne čokolade (70% ili više)

* 35g kakaa

* 4 jaja

* 100g ksilitola

* 180g brašna od badema

* kakao za posip




OPIS POSTUPKA: Zagrijemo pećnicu na 170 stupnjeva i pripremimo okrugao pekač (ja sam upotrijebila pekač promjera 22 cm). Zakuhamo vodu i u nju umiješamo kavu. U drugu posudu stavimo maslac, čokoladu, kakao i kavu te istopimo na laganoj vatri. Cijelo vrijeme miješamo da se sve skupa dobro izmiješa i istopi a zatim ostavimo da se malo ohladi. Žumanjke i ksilitol izmiksmao u pjenastu smjesu (približnoo 5 minuta) a zatim pripremimo i snijeg od bjelanjaka. Čokoladnu masu i brašno od badema pomiješamo zajedno sa žumanjcima a zatim dodamo pola bjelanjaka – nježno promiješamo. Dodamo drugu polovicu i ponovno promiješamo. Ulijemo u pekač i pečemo 40 – 50 minuta. Ostavimo u pekaču da se ohladi, posipamo s kakaom i poslužimo. Uz to možemo poslužiti i šlag pomiješan s kakaom.



VRIJEME PRIPREME: 60 min

RECEPT PRIPREMILA: Jasmin Zorko


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.