Mramorni kolač bez brašna i šećera

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI: 
* 140 g bademovog brašna bez masti
* 1 žličica praška za pecivo 
* 1 žlica sladila Sugar Sweet 1 : 10
* prstohvat soli
* 2 jaja
* 120 ml bademovog mlijeka bez šećera 
* 30 g istopljenog maslaca 
* 1 žličica ekstrakta vanilije
* 10 g kakaa u prahu

OPIS POSTUPKA: U posudi pomiješamo jaje i sladilo i dodamo ostale mokre sastojke. 

U drugoj posudi pomiješamo suhe sastojke (osim kakaa) i dodamo im mokru mješavinu i miješamo toliko vremena da dobijemo glatko tijesto. Zbog bademovog brašna bez masti ima kolač blagi okus po marcipanu.

Tijesto razdijelimo na dva dijela i u jednog umiješamo kakao. 

Oba dva dijela tijesta izmjenično ulijemo u manji pekač koji smo namastili. 

Kolač pečemo 35–40 minuta na 180 °C.

RECEPT PRIPREMILA: Tjaša Štanta

Prethodni post
Slijedeći post