VIDEO: Browniji s kakijem
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

VIDEO: Browniji s kakijem

Svima dobro poznati čokoladni browniji, ovaj put u jesenskoj varijanti – s dodatkom kakija i prstohvatom cimeta, za onu pravu, čarobnu notu mirisne jeseni.

SASTOJCI:
* 250 g maslaca
* 240 g tamne čokolade sa stevijom
* 200 g kokosovog šećera
* prstohvat cejlonskog cimeta
* 4 jaja
* 2 kakija
* 160 g brašna
* 80 g sirovog kakaa u prahu
* prstohvat soli
 
OPIS POSTUPKA:
U toplom maslacu otopi tamnu čokoladu i kokosov šećer i pričekaj da se malo ohladi. U otopljenu smjesu (kokosov šećer se neće do kraja otopiti, ali ništa zato), dodaj cimet, sol i po jedno jaje. Sve dobro izmiješaj pjenjačom. Dodaj oguljene i na kockice narezane kakije.
Na kraju prosijaj brašno i kakao kroz sito i glatko izmiješaj.
Tijesto izlij u podmazan pleh i peci oko 40 minuta na 175 °C.
Jesenski brownies poslužuju se topli ili hladni.
 

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.