VIDEO: Blagdanska gingerbread rolada
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

VIDEO: Blagdanska gingerbread rolada

Sočna, kremasta i nevjerojatno ukusna blagdanska rolada koja će obogatiti blagdanski stol. Moraš ju probati. 

SASTOJCI:
Za biskvit:
* 6 jaja
* 100 ml kokosovog ulja
* 5 žlica vruće vode
* 6 žlica kokosovog šećera
* 6 žlica mekog pirovog brašna
* 3 žlice kakaaa u prahu
* 2 žličice praška za pecivo
* 2 žličice cejlonskog cimeta
* 1 žličica đumbira u prahu 

Za kremu:
* 3 vrećice pudinga od vanilije
* 15 žlica kokosovog šećera
* 700 ml mlijeka
* 150 g maslaca
* 150 g tamne čokolade sa stevijom

OPIS POSTUPKA:
1. Za biskvit odvojite bjelanjke od žumanjaka. Miksajte žumanjke sa šećerom. Kada postane pjenasto dodajte otopljeno kokosovo ulje, kratko promiksajte pa postepeno dodajte brašno sa praškom za pecivo i vodom. Na kraju ručno umiješajte posebno istučeni čvrsti snijeg od bjelanjaka.
2. Odvojite od žute biskvitne smjese otprilike 10 velikih žlica. Pripremite veliki lim od pećnice, preko njega stavite papir za pečenje. Uz pomoć šprice za ukrašavanje torti ili vrećice napravite preko cijele površine lima uzorak malih borića. Sada lim sa iscrtanim borićima stavite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 180C i pecite 3-4 minute. Za to vrijeme u ostatak biskvitne smjese dodajte kakao, đumbir i cimet pa dobro ručno promiješajte.
3. Izvadite boriće iz pećnice pa preko svega ravnomjerno istresite sada smeđu biskvitnu smjesu. Nema je baš puno jer to je na kraju krajeva rolada, ali poslužite se na kraju žlicom da prekrijete sve žute izbočine. Vratite lim u pećnicu i pecite na istoj temperaturi još 20 minuta.
4. Još vruću roladu odmah sa papirom za pečenje zamotajte i ostavite da se ohladi.
5. Za to vrijeme napravite kremu. Zakuhajte 600ml mlijeka, a ostatak pomiješajte sa prahom za puding i 10 žlica šećera. Usipajte u kuhano mlijeko i skuhajte puding. U još vruće dodajte natrganu čokoladu i dobro promiješajte kako bi se sva otopila. Ohladite uz miješanje kako se ne bi na vrhu stvorila korica. U ohlađenu kremu umiksajte maslac koji ste prethodno izradili sa 5 žlica šećera.
6. Zamotanu roladu odmotajte, odstranite papir za pečenje. Premažite cijelu površinu kremom. Pažljivo zarolajte sve skupa i ostavite na hladnome da se stisne.
7. Dobar tek!

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.