Krafne od cimeta iz pećnice
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Krafne od cimeta iz pećnice

Svima nam se često jede nešto slatko, ali nemamo vremena to pripremiti. Ipak, postoji jedan recept koji je gotovo nepogrešiv i pravi izbor kada ste u nedoumici oko toga što pripremiti. U pitanju su domaće krafne za koje vam nije potrebno ni mnogo vremena, a ni novca. Svoju omiljenu poslasticu možete začiniti na tako mnogo načina da uvijek djeluje kao potpuno nov specijalitet.

SASTOJCI ZA 12 krafni:
* 2 šalice pirovog bijelog brašna
* 1 šalica kokosovog šećera
* 2 žličice praška za pecivo
* 1 žličica cimeta
* 1/2 žličice muškatnog oraščića
* 1/2 žličice vanilije
* prstohvat soli
* 1 jaje
* 1 šalica mlijeka
* 2 žlice maslaca
* mast za pečenje (maslac ili kokosovo ulje)

 Dekoracija:
* 2 žlice kokosovog ulja
* 2 žlice kakaa criollo
* ribani kokos, mljevene pistacije, Pink latte mix

1 šalica = 2 dl

PRIPREMA:
1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Kalup za američke krafne ili muffine premažite maslacem. Koristila sam kokosovo ulje.
2. U velikoj zdjeli pomiješajte zajedno suhe sastojke - prosijano brašno, kokosov šećer, cimet, muškatni oraščić, sol i vaniliju.
3. U drugoj posudi pomiješajte vlažne sastojke - jaje, mlijeko i rastopljeni maslac.
4. Polako promiješajte vlažne sastojke sa suhim.
5. Ravnomjerno rasporedite masu u posudu za pečenje - za svaku krafnu približno oko 3 žlice. Pecite 17 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici.
6. Pečene krafne ostavite u kalupu gdje su se pekle na 5 minuta, a zatim ih izvadite.
7. Preljev: Zagrijte kokosovo ulje, umiješajte kakao i prelijte preko krafni. Pospite naribanim kokosom, mljevenim pistacijama i ružičastim latte miksom.

VRIJEME ZA PRIPREMU: 30 min
PRIPREMILI: Malince Nastja i Filip

 

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.