Izvrsne kocke od heljde
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Izvrsne kocke od heljde

SASTOJCI:

* 100 g heljdina kaša

* 100 g maslaca (kokosovo ulje)

* 5 žlica meda ili javorovog sirupa

* 3 jaja

* 20 g kakaa

* 10 g rogača

* 200 g heljdinog brašna

* 200 g pirovog brašna

* 1 prašak za pecivo

* korica od limuna

* kandirana naranča

* 150 ml mlijeka (zobeno, kravlje, rižino mlijeko, ...) – po potrebi i više (ovisno od vrste brašna i koliko je masa vodenasta).

Tijesto bi trebalo biti slično tijestu za biskvit.




OPIS POSTUPKA: Heljdu proberemo, operemo i kuhamo u kipućoj vodi. Kada je kuhana (cca. 15 min) ju ocijedimo i ohladimo. Umiješamo žumanjke, te dodamo maslac, mlijeko, koricu od imuna, kakao, brašno i prašak za pecivo. U tijesto dodamo još kuhanu heljdinu kašu, te kandiranu naranču. Bjelanjke izlupamo u tvrdi snijeg i uz lagano miješanje dodajemo u tijesto. Masu ulijemo u pekač i pečemo 20 minuta na 180 stupnjeva. Nakon toga kolač ohladimo. Namažemo ga s domaćom marmeladom od marelica ili umjesto nje upotrijebimo med odnosno voće po želji. Na vrh naribamo čokoladu ili prelijemo glazuru od čokolade.



VRIJEME PRIPREME: 60 min

RECEPT PRIPREMILA: Donatella Pečovnik


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.