Čokoladni raspucanci
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Čokoladni raspucanci

Mekani, slatki i raskošno čokoladni - ovi su raspucanci prikladni za sve obljetnice, slavlja i naravno za veseli prosinac i zaslađivanje tijekom blagdana.

Priprema čokoladnih raspucanaca je zaista jednostavna s obzirom na nevjerojatan rezultat, a okus je naprosto božanstven, stoga požuri u kuhinju...

SESTAVINE:
* 200 g tamne čokolade
* 160 g pirovog bijelog brašna
* 40 g 100% kakaa u prahu
* 200 g kokosovog šećera
* 1 vanilin šećer
* 110 g maslaca
* 2 jaja
* 40 ml mlijeka
* 2 žličice praška za pecivo
* Prstohvat soli
* POSIP: šećer u prahu

OPIS POSTUPKA: Čokoladu izlomimo na komadiće, dodamo maslac i otopimo na laganoj vatri.

Jaja, kokos i vanilin šećer miksamo dok ne postanu pjenasti. Polako ulijevamo malo ohlađenu otopljenu čokoladu i mlijeko.

U zdjeli prosijamo brašno i kakao te dodamo prstohvat soli i prašak za pecivo. Miješamo. Zatim polako umiješamo smjesu od brašna u jaja i čokoladu.

Masa je dosta tekuća. Tijesto podijelimo na dva dijela, prekrijemo prozirnom folijom i stavimo u hladnjak na najmanje 3 sata (ili preko noći) ili pak na sat vremena u zamrzivač.

U posudu stavimo šećer u prahu. Uz pomoć žlice i ruku oblikujemo kuglice veličine oko 3 cm. Uvaljamo ih u šećer u prahu i stavimo u pleh obložen papirom za pečenje. Kuglice ne smiju biti preblizu jer će se tijekom pečenja raširiti. Prije pečenja svaku kuglicu malo utisnemo žlicom.

Kuglice se peku 12 minuta na 180 stupnjeva. Pečeni kolačići biti će još mekani. Čim se ohlade, zatvorimo ih u posudu gdje mogu stajati do 2 tjedna.

VRIJEME PRIPREME: 30 minuta i 3 h hladnjak
RECEPT PRIPREMILI: Malinca Nastja i Filip

* 200 g tamne čokolade * 160 g pirovog bijelog brašna * 40 g 100% kakaa u prahu * 200 g kokosovog šećera * 1 vanilin šećer * 110 g maslaca * 2 jaja * 40 ml mlijeka * 2 žličice praška za pecivo * Prstohvat soli * POSIP: šećer u prahu
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.