Mramorni cheesecake
SESTOJCI:
Sastojci za podlogu od keksa:
* 150 g keksa po izboru
* 4-5 žlica mase za cheesecake
Sastojci za cheesecake kremu:
* 500 g grčkog jogurta
* 3 jaja
* 80 g eritritola
* 40 g pudinga u prahu
* 1 žličica burbonske vanilije
* 30 g 100% kakaa u prahu
OPIS POSTUPKA: Grčki jogurt, jaja, eritritol, puding u prahu i burbonsku vaniliju dobro izmiješamo. Keks zdrobimo i umiješamo 4-5 žlica mase. Smjesu od keksa rasporedimo po dnu kalupa. 2/3 mase za cheesecake ulijemo preko podloge od keksa, a u preostalu 1/3 dodatno umiješamo kakao u prahu i masu rasporedimo tako da dobijemo mramorni efekt. Pečemo na 180 stupnjeva oko 40 minuta. Kada je cheesecake pečen, pričekamo da se potpuno ohladi.
RECEPT PRIPREMILA: Manca Sodnik
Komentari (0)