Sirova torta
SASTOJCI:
* 1 šalica orašastih plodova po izboru (lješnjak, badem, indijski oraščići)
* 1 šalica kokosovog brašna
* pola šalice datulja
* pola žličice soli
* 40 g kokosovog ulja
* oko 350 ml mlijeka po izboru
Krema
* 2.5 avokada
* 2 velike žlice meda
* 10 kapi ekstrakta vanilije
* sok pola cijeđene naranče
* pola šalice kakava
* 100 ml vrhnja za šlag ili slatkog vrhnja
* Voće po izboru
OPIS POSTUPKA: Suhe sastojke za podlogu (orašasti plodovi, kokosovo brašno, datulje, sol) izmiješati u multipraktiku dok se ne dobije jednolična smjesa. Dodati kokosovo ulje i oko 350 ml mlijeka po izboru dok smjesa ne dođe lagana za utiskivanje u kalup. Smjesu utisnuti u kalup za tortu. Kremu pripremiti na način da se u multipraktiku izmiješa 2.5 avokada, 2 velike žlice meda, 10 kapi ekstrakta vanilije, sok pola cijeđene naranče i pola šalice kakaa. Vrhnje za šlag ili slatko vrhnje dobro izmutiti u snijeg i zatim lagano umiješati u kremu. Kremu premazati preko pripremljene podloge i na nju slagati voće po izboru (banana, jagode, šumsko voće..). Tortu pustitit nekoliko sati da se ohladi i stisne u frižideru.
VRIJEME PRIPREME: 20 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Andrea Brnjic
Komentari (0)