Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Zavrti kolo sreće

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo do nedjelja (4.5.) do ponoći.
  • Kod ne vrijedi za pretplate, vrijednosne bonove i na pakete 1+1 gratis (Maca u kapsulama i Uri kompleks).

Molimo unesite važeću email adresu.

Ovo polje je obavezno.

Osvježavajuća torta bez jaja
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Osvježavajuća torta bez jaja

Ako si mišljenja da za pripremu ukusne torte trebaš puno sastojaka (između ostalog i jaja) i spretne ruke, dopusti mi da te razveselim i uvjerim da tome nije tako.

Osvježavajuća torta s čokoladnim biskvitom i nadjevom od jogurta, izvrsnog je okusa, brzo pripremljena i toliko predivna da se već na prvi pogled počnu cijediti sline.
 

SASTOJCI (promjer kalupa za tortu 28cm):
* 140 g pirovog bijelog brašna
* 3/4 ​​žličice praška za pecivo
* 1 žlica chia sjemenki
* prstohvat soli
* 120 ml ulja
* 230 ml vode
* 1/2 dl mlijeka kao preljev po pečenom bisvitu (po želji dodajte kap ruma)
 
Fila:
* 500 g mascarponea
* 300 g jogurta od vanilije
* 100 g grčkog jogurta
 
Preljev:
* 200 g malina (svježih ili smrznutih)
* 1 dl vode
* 1 žličica konjaka glukomanana
* 2 žlice eritrotola (zamjena za šećer bez kalorija)
 
OPIS POSTUPKA: Za biskvit prvo pomiješajte sve suhe sastojke u jednoj posudi. Zatim dodajte mokre (voda, ulje) i dobro izmiješajte mikserom. Kalup za torte nauljite i ulijte masu. Pecite 20-25 minuta na 180°C. Kada je biskvit pečen, cijelu površinu prelijte mlijekom.
Ostavite da se ohladi.
U međuvremenu pripremite nadjev. Pomiješajte mascarpone i oba jogurta.
Za preljev maline prokuhajte s vodom, dodajte konjak, dobro promiješajte i ostavite 15 minuta da se malo ohladi.
Na ohlađeni biskvit stavite filu i prelijte je preljevom od malina.
Ostavite u hladnjaku 2 sata ili još bolje preko noći.

VRIJEME PRIPREME: 40 minuta + hlađenje
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Mateja

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi