Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Zavrti kolo sreće

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo do nedjelje (15.6.) do ponoći.
  • Kod ne vrijedi za pretplate i poklon bonove te za pakete 1+1 gratis (Serum za vlasište i Ljepotni miks).
Osvježavajuća torta bez jaja
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Osvježavajuća torta bez jaja

Ako si mišljenja da za pripremu ukusne torte trebaš puno sastojaka (između ostalog i jaja) i spretne ruke, dopusti mi da te razveselim i uvjerim da tome nije tako.

Osvježavajuća torta s čokoladnim biskvitom i nadjevom od jogurta, izvrsnog je okusa, brzo pripremljena i toliko predivna da se već na prvi pogled počnu cijediti sline.
 

SASTOJCI (promjer kalupa za tortu 28cm):
* 140 g pirovog bijelog brašna
* 3/4 ​​žličice praška za pecivo
* 1 žlica chia sjemenki
* prstohvat soli
* 120 ml ulja
* 230 ml vode
* 1/2 dl mlijeka kao preljev po pečenom bisvitu (po želji dodajte kap ruma)
 
Fila:
* 500 g mascarponea
* 300 g jogurta od vanilije
* 100 g grčkog jogurta
 
Preljev:
* 200 g malina (svježih ili smrznutih)
* 1 dl vode
* 1 žličica konjaka glukomanana
* 2 žlice eritrotola (zamjena za šećer bez kalorija)
 
OPIS POSTUPKA: Za biskvit prvo pomiješajte sve suhe sastojke u jednoj posudi. Zatim dodajte mokre (voda, ulje) i dobro izmiješajte mikserom. Kalup za torte nauljite i ulijte masu. Pecite 20-25 minuta na 180°C. Kada je biskvit pečen, cijelu površinu prelijte mlijekom.
Ostavite da se ohladi.
U međuvremenu pripremite nadjev. Pomiješajte mascarpone i oba jogurta.
Za preljev maline prokuhajte s vodom, dodajte konjak, dobro promiješajte i ostavite 15 minuta da se malo ohladi.
Na ohlađeni biskvit stavite filu i prelijte je preljevom od malina.
Ostavite u hladnjaku 2 sata ili još bolje preko noći.

VRIJEME PRIPREME: 40 minuta + hlađenje
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Mateja

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi