Zdravi domaći Snickers

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI:

Zdrava karamela (srednji sloj):
* 1 do vrha pun lončić datulja (oko 200g)
* 3 žlice maslaca od kikirikija
* 1 žličica vanilijevog ekstrakta li vanilijeve paste
* ¼ žličice soli

Spodnji sloj:
* 1 lončić zobenog brašna ili zobenih pahuljica
* ¼ žličice soli
* 3 žlice zdrave karamele

Drugo:
*1/3 lončića kikirikija

Čokoladni preljev (gornji sloj):
* 6 žlica sirovog kakaa
* 10 žlica biljnog mlijeka
* ¼ lončića rastopljenog kokosovog ulja
* 1 žlica kokosovog šećera

OPIS POSTUPKA: 
Predpriprema: Datulje prelijemo vrelom vodom i pokrivene ih ostavimo da se namaču približno 15 minuta. Ako nemamo zobeno brašno, sami ga možemo napraviti tako da 1 lončić zobenih pahuljica u blenderu jednostavno sameljemo u brašno.

Zdrava karamela: Sve sastojke za zdravu karamelu spojimo u blenderu i procesuiramo tako dugo, dok ne dobijemo glatku karamelnu kremu.

Donji sloj: U blenderu udružimo zobeno brašno, prstohvat soli i 3 žlice zdrave karamele, koju smo upravo napravili.  Uzmemo npr. manji pekač za kruh, obložimo ga pek papirom (kako bi Snickers lakše izvadili van) i po njemu prvo rasporedimo donji sloj, kojeg premažemo zdravom karamelom, preko nje rasporedimo cijeli ili nasjeckani kikiriki, te posudu za pečenje stavimo u zamrzivač na koji sat.

Čokoladni preljev: U blenderu pomiješamo sve sastojke za čokoladni sloj i smiksamo ih u gladak, tekući, čokoladni preljev. Iz zamrzivača uzmemo posudu za pečenje i Snickers narežemo na komade željene veličine. Svakog od njih uvaljamo u čokoladu i ostavimo stajati na rešetki, kako bi se višak čokolade ocijedio. Stavimo u zamrzivač na još kakvih 15-30 minuta, toliko da se čokolada dobro stisne, a zatim uživamo u svom zalogaju bez grižnje savjesti.   

RECEPT PRIPREMILA: Monika Škorjanc - earthlymonika

Prethodni post
Slijedeći post