Cake popsi

Cake popsi

Odličan recept koji uvijek uspije.

Pripremili smo zdraviju verziju Cake Popsa. U pripremi smo umjesto šećera koristili zdrave zaslađivače - kokosov šećer i eritritol,pirovo brašno umjesto pšeničnog brašna, te umjesto Nutelle namaz od čokolade zaslađen stevijom, a umjesto mliječne čokolade koristili smo tamnu čokoladu.

SASTOJCI:

Biskvit:
* 6 jaja
* 180 g maslaca
* 100 g kokosovog šećera
* 80 g eritritola – zaslađivača bez kalorija
* prstohvat 100% vanilije u prahu (ili arome vanilije)
* 180 g bademovog brašna odnosno mljevenih badema
* 45 g pirovog bijelog brašna
* 3 žlice 100% kakaa
* 9 žlica ribanog kokosa
* 2 prstohvata praška za pecivo
* prstohvat soli

Dodatak za biskvit:
* 150 g mascarpone sira
* 100 g čokoladnog namaza
* čep ruma (opcionalno)

Preljev:
* 4 žlice kokosovog ulja
* 300 g bijele čokolade
* 300 g tamne čokolade
* kartonski štapići (obavezno - da pops ne iskliznu iz štapića) i dodaci za ukrašavanje

OPIS POSTUPKA:

1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva.

2. Odvojite žumanjke i bjelanjke.

4. U snijeg od bjelanjaka dodajte prstohvat soli i istucite snijeg.3. Žumanjcima dodajte maslac, zaslađivače (eritritol, kokosov šećer) i vaniliju i tucite dok ne postane pjenasto (cca 15 minuta).

5. Pomiješajte preostale suhe sastojke (bademovo brašno, pirovo brašno, kakao, ribani kokos i prašak za pecivo). Brašno i kakao se mogu prosijati kroz cjedilo.

7. Stavite tijesto u kalup za tortu promjera 26-30 cm i pecite na 175 stupnjeva oko 15 do 20 minuta.6. U smjesu od žumanjaka, maslaca i šećera lopaticom naizmjence umiješajte bjelanjke i suhe sastojke. Uvijek počnite s bjelanjcima.

8. Biskvit ohladite i rukama ga izlomite u posudu, te dodajte mascarpone, čokoladni namaz i rum.

9. Umijesite masu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku barem sat-dva (može i duže). U hladnjaku se sastojci lijepo sjedine kako bi se lakše oblikovale prekrasne kuglice.

10. Zarolajte kuglice i stavite ih u zamrzivač na 30 minuta. Štapić uvijek umačemo u čokoladu pa u pops.

 

Želiš poslati svoj recept?