VIDEO: Božanstvena sirova torta s jagodama i bananom

Ocijeni sa 1 do 5:
(3)
Broj ocjena: 2

SASTOJCI:presna torta300x200
Osnova:
* 1 dcl vode
* 100g mješavine sjemenki (lan, sezam, suncokret)
* 100g zobenih pahuljica
* 50g kokosovog šećera
* 100g kokosovog brašna
* 100g datula bez koštica
* 1 žlica kokosovog ulja
Nadjev:
* 2 narezane banane
* 250g narezanih jagoda
* 150g datula
Krema:
* 50 g sirovog kakaa u prahu
* 1,5 dcl vode
* 2 žlice kokosovog ulja
OPIS POSTUPKA:
OSNOVA: U multipraktiku pomiješamo sve sastojke. Osnovu što bolje potisnemo u kalup za tortu.
NADJEV: Na komade narezane banane složimo po osnovi. Preko banana složimo na kolobare narezane jagode.
ČOKOLADNA KREMA: Za čokoladnu kremu datulje meljemo dok ne nastane kugla. Dodamo vodu i meljemo toliko dugo dok ne nastane gusta smjesa. Sve mora biti skroz izmljeveno, bez čestica. Dodamo kakao i kokosov maslac zatim sve skupa izmeljemo. Tu čokoladnu smjesu prelijemo po torti, stavimo u hladnjak/zamrzivač i sačekamo da se stvrdne (60 minuta). Po želji možete potresti/ukrasiti kokosovim čipsom ili brašnom.
SAVJETI: Kod sastojaka za osnovu i nadjev možeš slobodno dodati, promijeniti sastojke. Za nadjev možeš upotrijebiti bilo koje voće koje imaš kod kuće. Za osnovu možeš umjesto miješanih oraščića upotrijebiti samo lješnjake, bademe ili orahe. Isto tako možeš umjesto zobanih pahuljica dodati pirove, ražine, kvinojine, heljdine – po želji. Kokosov šećer možeš nadomjestiti s agavinim ili javorovim sirupom, smeđim šećerom ili možeš šećer potpuno izbaciti. Isto tako možeš u osnovu dodati bilo koje drugo voće.

VRIJEME PRIPREME: 1h
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja

Prethodni post
Slijedeći post