Čokoladna torta bez šećera

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI: 
* 5 jaja 
* 2 žlice pirovog brašna 
* 2 žlice bademovog brašna 
* 4 žlice kakaa 
* 100 g eritritola 
* 1 mala žličice praška za pecivo
* 1,5 dcl bademovog mlijeka bez šećera
* Cavalierjev čokoladni namaz bez šećera
* 125 g skyra 
* 3 žlice kakaa 
* 2 g agar-agara 

OPIS POSTUPKA: Odvojimo žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke izmiksamo u snijeg i maknemo sa strane. Žumanjku dodamo eritritol i bademovo mlijeko i izmiksamo s mikserom. Dodamo još pirovo i bademovo brašno, prašak za pecivo i kakao. Miješamo. Polako dodajemo snijeg. Pripremljenu smjesu pečemo 30 minuta na 180 stupnjeva. Pečeni biskvit pustimo da se ohladi. Za to vrijeme skuhamo 2 g agar-agara i pustimo da se ohladi. U posudi pomiješamo skyr s kakaom (možete dodati po okusu i sladilo) i ohlađeni agar-agar. Kremu pustimo da odstoji u hladnjaku bar pola sata. Ohlađen biskvit prerežemo na pola. Obje polovice premažemo s Cavalier čokoladnim namazom bez šećera. Vrh torte ukrasimo s pripremljenom i ohlađenom kremom i po želji ukrasimo sa zdrobljenim lješnjacima.

VRIJEME PRIRPEME: 60 - 90 min 
RECEPT PRIPREMILA: Lana Matjašič Filipič

Prethodni post
Slijedeći post