Kolač od naranče

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI:
* 125g maslaca
* 100g kokosovog šećera ili eritritiola 
* vanilijev ekstrakt ili aroma
* 220g jogurta (možemo koristiti i grčki jogurt)
* 2 jaja
* 1 žličicu naribane korice ekološke naranče
* 125 ml iscijeđenog soka od naranče
* 300g pirovog bijelog brašna
* 2 žličice praška za pecivo
* 1/4 žličice sode bikarbone
* šaka čokolade u kapljicama (ili komadići tamne čokolade)
* 2 žlice kakaa u prahu 

OPIS POSTUPKA: Mekan maslac dobro promiješamo sa šećerom i ekstraktom vanilije da dobijemo pjenastu smjesu. Dodamo jogurt, 2 jaja, narančinu koru i svježe iscijeđen sok. 
U drugoj posudi promiješamo brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Mokru i suhu masu promiješamo skupa i dodamo čokoladu u komadićima.  
Kalup za kolač dobro namastimo i ulijemo polovicu mase. U polovicu koja je ostala umiješamo još kakao. Promiješamo i ulijemo svijetli sloj. 

VRIJEME PRIPREME: 1 h
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja

SASTOJCI:* 125g maslaca* 100g kokosovog šećera ili eritritiola * vanilijev ekstrakt ili aroma* 220g jogurta (možemo koristiti i grčki jogurt)* 2 jaja* 1 žličicu naribane korice ekološke naranče* 125 ml iscijeđenog soka od naranče* 300g pirovog bijelog brašna* 2 žličice praška za pecivo* 1/4 žličice sode bikarbone* šaka čokolade u kapljicama (ili komadići tamne čokolade)* 2 žlice kakaa u prahu OPIS POSTUPKA: Mekan maslac dobro promiješamo sa šećerom i ekstraktom vanilije da dobijemo pjenastu smjesu. Dodamo jogurt, 2 jaja, narančinu koru i svježe iscijeđen sok. U drugoj posudi promiješamo brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Mokru i suhu masu promiješamo skupa i dodamo čokoladu u komadićima.  Kalup za kolač dobro namastimo i ulijemo polovicu mase. U polovicu koja je ostala umiješamo još kakao. Promiješamo i ulijemo svijetli sloj. VRIJEME PRIPREME: 1 hRECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja
Prethodni post
Slijedeći post