Kruh od heljde nabrzinu

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

Kruh od heljde, koji je zaista ekspresno brzo pripremljen i odličan za sve ljubitelje heljde. Jer je u njemu samo heljdino brašno, dakle 100% heljda, ima zaista izražen okus po heljdi. Rahlo tijesto, mekano,...nikad ne bih rekla da je pripremljen u svega 5 minuta. :) Bez kvasca, veganski, bez laktoze i bez glutena. 

SASTOJCI:
* 500 g heljdinog brašna 
* 1 žlica psiliuma, odnosno indijskog trputca 
* 1 žlica chia sjemenki
* 1 žličica soli 
* 1/2 žličice sode bikarbone 
* 1 žličica vinskog kamena ili praška za pecivo
* 7 dcl gazirane vode (Radenska) 

OPIS POSTUPKA: Pećnicu upalimo na 180 stupnjeva – vruć zrak. Suhe sastojke stavimo u posudu i dobro ih promiješamo. Dodamo još gaziranu vodu i kuhačom dobro promiješamo. Masa je mekana, lagano ljepljiva. Pek papir stavimo u manji pekač i u njega izvrnemo masu. Kuhačom oblikujemo kruščić i stavimo ga u pećnicu na 1 sat na 180 stupnjeva. 

VRIJEME PRIPREME 65 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja

Prethodni post
Slijedeći post