Zobeni keksi s kokosovim šećerom
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Zobeni keksi s kokosovim šećerom

SASTOJCI:

* 85 g kokosovog ulja (sobne temperature)

* 75 g kokosovog šećera

* 1 jaje

* vanilija v prahu ili ekstrakt od vanilije

* 120 g pirovog brašna

* ½ praška za pecivo

* 110 g zobenih pahuljica

* 1 šaka kokosovog čipsa

* 1 šaka bijelih čokoladnih kapljica




OPIS POSTUPKA: Kokosov maslac, kokosov šećer, jaje i vaniliju izmiksamo da dobijemo pjenastu masu. Zatim dodamo ostale sastojke (sve osim čokolade). Na kraju dodamo čokoladne kapljice. Tijesto razdijelimo na dva tj. tri djela koje oblikujemo u valjak (»kobasicu«) promjera 2-3 cm, uvaljamo ih u zobene pahuljice i stavimo za sat vremena u hladnjak. Zatim ih narežemo na komadiće debele 5 cm i stavimo ih u pekač obložen papirom za pečenje. Pečemo 13 minuta na 175 °C. Dobar tek.



VRIJEME PRIPREME: 15min + hlajenje + peka

RECEPT PRIPREMILA: Urška Škorjanc


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.