Zobeni keksi s čokoladom

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI: 
* 120 g maslaca 
* 150 g kokosovog šećera 
* 2 jaja 
* 350 g zobenih pahuljica
* 220 g bijelog brašna (pirovog, pšeničnog)
* 1 žličica praška za pecivo
* 1 prstohvat soli 
* 1 žličica cejlonskega cimeta 
* 100 g tamne čokolade

OPIS POSTUPKA: Maslac na sobnoj temperaturi pomiješamo sa šećerom i izmiksamo s mikserom. Dodamo 2 jaja.  U posebnoj posudi pomiješamo zobene pahuljice, brašno, prašak za pecivo i cimet. Suhu mješavinu dodamo u mješavinu s istopljenim maslacem. Čokoladu narežemo na manje komadiće i umiješamo u masu. Masu stavimo u hladnjak na sat vremena da lakše oblikujemo kekse. Masa je dovoljna za 24 keksa. Masu oblikujemo u manje kuglice i stavimo na pleh. Možemo i s vilicama. Pečemo 13 minuta na 180 stupnjeva.  

VRIJEME PRIPREME: 30 minut + hlajenje testa 
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja

Prethodni post
Slijedeći post