zapri

S hranom protiv stresa! Provjeri akcijske cijene OVDJE.

Košarica
croatian

Tinca Malinca
rado će ti pomoći savjetom!

info@malinca.hr
099 7805 920

Zobena pita s malinama

Ocijeni recept sa 1 do 5 malinca:
(5)
Broj ocjena: 1

SASTOJCI:
Za tijesto:
* 160 g zobenih pahuljica
* 1 žličica sode bikarbone
* 1 žličica cimeta
* 3 žlice suncokretovih sjemenki
* 2 zrele banane
* 60 ml meda
Za preljev od malina:
* 250 g malina
* 2 žlice meda
* 3 žlice chia sjemenki
* 3 žlice zobenih pahuljica
 
OPIS POSTUPKA: 
1. Pripremite preljev od malina; stavite maline u posudu i dobro pomiješajte s medom. Dodajte chia sjemenke i ostavite najmanje 1 sat da nabubre (povremeno ih promiješajte). Najbolje bi bilo da ovu radnju napravite dan prije pa ostavite cijelu noć u hladnjaku. Dobit ćete želatinastu masu.
2. U preljev dodajte 3 žlice zobenih pahuljica, srednje mljevenih i pomiješajte.
3. Za tijesto; sameljite zobene pahuljice do strukture brašna (ili jednostavno koristite gotovo zobeno brašno) i pomiješajte sa sodom bikarbonom i cimetom.
4. U drugoj posudi zgnječite banane , dodajte med i izmiksajte. Dodajte smjesu zobenog brašna, sode i cimeta i pomiješajte. Na kraju dodajte 3 žlice suncokretovih sjemenki (možete ih zamijeniti nekim orašastim plodovima, po želji).
5. Staviti 2/3 smjese u manju tepsiju (20 x 20 cm). Poravnajte žlicom i stavite nakratko (oko 5 min) u pećnicu zagrijanu na 190°C.
6. Izvadite iz pećnice i po površini tijesta ravnomjerno stavite preljev od malina.
7. Na preljev od malina ravnomjerno rasporedite preostalo tijesto.
8. Stavite u pećnicu i pecite oko 30 – 40 minuta, do zlatno smeđe boje.
9. Kad je pečeno, izvadite iz pećnice i ohladite najmanje 1 sat da se može lijepo narezati.
10. Narežite na željene oblike i , po želji, posipajte Xilitom (brezinim šećerom). 
 
VRIJEME PRIPREME: 75 minuta 
RECEPT PRIPREMILA: Ivanka Brček - Zdrava.iva

SASTOJCI:Za tijesto: * 160 g zobenih pahuljica * 1 žličica sode bikarbone * 1 žličica cimeta * 3 žlice suncokretovih sjemenki * 2 zrele banane * 60 ml meda Za preljev od malina: * 250 g malina * 2 žlice meda * 3 žlice chia sjemenki * 3 žlice zobenih pahuljica   OPIS POSTUPKA: 1. Pripremite preljev od malina; stavite maline u posudu i dobro pomiješajte s medom. Dodajte chia sjemenke i ostavite najmanje 1 sat da nabubre (povremeno ih promiješajte). Najbolje bi bilo da ovu radnju napravite dan prije pa ostavite cijelu noć u hladnjaku. Dobit ćete želatinastu masu. 2. U preljev dodajte 3 žlice zobenih pahuljica, srednje mljevenih i pomiješajte. 3. Za tijesto; sameljite zobene pahuljice do strukture brašna (ili jednostavno koristite gotovo zobeno brašno) i pomiješajte sa sodom bikarbonom i cimetom. 4. U drugoj posudi zgnječite banane , dodajte med i izmiksajte. Dodajte smjesu zobenog brašna, sode i cimeta i pomiješajte. Na kraju dodajte 3 žlice suncokretovih sjemenki (možete ih zamijeniti nekim orašastim plodovima, po želji). 5. Staviti 2/3 smjese u manju tepsiju (20 x 20 cm). Poravnajte žlicom i stavite nakratko (oko 5 min) u pećnicu zagrijanu na 190°C. 6. Izvadite iz pećnice i po površini tijesta ravnomjerno stavite preljev od malina. 7. Na preljev od malina ravnomjerno rasporedite preostalo tijesto. 8. Stavite u pećnicu i pecite oko 30 – 40 minuta, do zlatno smeđe boje. 9. Kad je pečeno, izvadite iz pećnice i ohladite najmanje 1 sat da se može lijepo narezati. 10. Narežite na željene oblike i , po želji, posipajte Xilitom (brezinim šećerom).    VRIJEME PRIPREME: 75 minuta RECEPT PRIPREMILA: Ivanka Brček - Zdrava.iva

Proizvodi koje smo koristili u receptu:

« Nazad
Trebaš moju pomoć? Pošalji mi svoje pitanje
Pošalji mi svoje pitanje i odgovor ćemo ti ubrzo poslati na tvoj e-mail.