Žemljice od pira sa sjemenkama
SASTOJCI:
* 500 g pirovog brašna
* 2,5 dl mlake vode
* 20 g svježeg kvasca
* 1 prstohvat šećera
* 1 žličica soli
* ½ žličica maslinovog ulja
OPIS POSTUPKA: Istresemo pirovo brašno u posudu i u sredini napravimo rupu u koju ćemo nadrobiti svježi kvasac. Zatim dodamo prstohvat šećera i 1 dl mlake vode. Posipamo sol po rubu posude i pokrijemo posudu krpom i pustimo da odstoji 10 minuta. Nakon toga sastojke dobro umijesimo i dodamo 1,5 dl preostale vode i sjemenki, što će lijepo obogatiti masu. Masu ponovo prekrijemo krpom i pustimo da se diže. Zatim masu ponovno umijesimo i na svoj način oblikujemo male žemlje koje posipamo sjemenkama prije pečenja, zarežemo ih i po dnu pobrašnimo kako se masa ne bi zalijepila za pladanj. Peciva pečemo 25 minuta na papiru za pečenje u zagrijanoj pećnici na 200 ° C. Kad je pečenje gotovo, žemlje prekrijemo mokrom krpom da kora malo omekša.
RECEPT PRIPREMILA: Pia Cesar
Komentari (0)