Zdravi pileći wrap
SASTOJCI:
* 400g pilećih prsa (file)
* 2 crvene paprike
* 4 male tortilje
* pola šalice grčkog jogurta
* 2 žlice kečapa
* pola limuna
* salata po izboru (npr. radič, rukola,...)
* brašno za pohanje
* 2 jaja
* krušne mrvice
* sol i papar
* ulje
OPIS POSTUPKA:
1. Crvenu papriku operite i sitno narežite. Pecite ih u tavi na jednoj žličici ulja dok ne omekšaju.
2. Pileće filee narežite na trakice i dobro ih začinite po želji.
3. Pripremite smjesu za pohanje: u jednu zdjelu stavite brašno, u drugu umutite jaje, a u treću krušne mrvice. U mrvice možete dodati još neki začin (npr. čili)
4. Trakice piletine prvo uvaljajte u brašno, zatim umočite u razmućeno jaje i na kraju uvaljajte u krušne mrvice.
5. Pecite trakice u fritezi na temperaturi od 180 stupnjeva oko 30 - 35 minuta ili dok ne postanu hrskave.
6. U međuvremenu pripremite umak: u manjoj zdjelici pomiješajte grčki jogurt, kečap bez šećera i iscijedite pola limuna. Po želji možete dodati soli i papra.
7. Kad su pileće trakice hrskave, narežite ih na manje komade i pripremite tortilje. Na svaku tortilju stavite zelenu salatu, narezanu crvenu papriku, komadiće slanutka i prelijte umakom.
8. Zamotajte tortilje i poslužite ih odmah ili ih zamotajte u aluminijsku foliju i pojedite kasnije. Dobar tek!
VRIJEME PRIPREME: 45 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Nives Jakopič
Komentari (0)