Zdravi keksi od višanja u obliku srca
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Zdravi keksi od višanja u obliku srca

SASTOJCI:
Za tijesto:
* 1 ½ lončića pirovog brašna (350 ml)
* ½ lončića heljdinog brašna (120 ml)
* 2 žlice grubog kokosovog brašna
* 1 žlica kokosovog šećera (ili jednaka količina običnog šećera)
* ¼ žličice soli
* 3 žlice ekstra djevičanskog kokosovog ulja (otopljeno na sobnoj temperaturi)
* ½ lončića hladne vode (120 ml)

Za punjenje od višanja:
* 3 šalice svježih ili smrznutih trešanja (450 g)
* 1 žličica ekstrakta vanilije
* 4 žlice brašna od tapioke (ili kukuruznog škroba)
* 1 do 2 žlice kokosovog šećera (ili iste količine redovnog šećera)

OPIS POSTUPKA: 1. Ako se koriste smrznute trešnje, prvo se odmrznu i ocijede.
2. Sve suhe sastojke stavite u posudu. Dodajte kokosovo ulje (otopljeno na sobnoj temperaturi) i postupno dodajte hladnu vodu, jer možda neće biti potrebno dodati cijelu količinu vode. Umijesite tijesto. Prekrijte tijesto folijom i ostavite sa strane 30 minuta.
3. Sve što moramo učiniti za nadjev je dobro promiješati višnje sa stevijom, tapiokinim brašnom i ekstraktom vanilije u velikoj posudi.
4. Podijelite tijesto na 5 jednakih dijelova i svaki razvaljajte. Razvaljajte tijesto u oblik srca (ili obično okruglog). Preko tijesta rasporedite nadjev od višanja, ali pripazite da oko vanjskog ruba ostane dovoljno mjesta kako bi se rubovi mogli malo preklopiti preko nadjeva. Rubove lagano premažite tankim slojem rastopljenog kokosovog ulja.
5. Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 ° C i pecite oko 30 minuta.

VRIJEME PRIPREME: 1,5 sata
RECEPT PRIPREMILA: Monika Škorjanc 

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.