Zdrava Snickers torta

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

Za sve ljubitelje čokolade Snickers ovaj će kolač sigurno biti dobar i zdraviji izbor. Kolač se brzo priprema i ne zahtjeva posebne kulinarske vještine.

Ova torta pečena je u tepsiji promjera 20 cm, ali možemo uzeti i veću posudu za pečenje samo što će u tom slučaju torta biti niža.

SASTOJCI:

Suhi sastojci:

* 100 g brašna
* 30 g kakaa
* 1/2 žličice praška za pecivo
* prstohvat sode bikarbone
* prstohvat soli

Mokri sastojci:

* 60 g maslaca
* 80 g kokosovog šećera
* 1 jaje
* 1 dcl mlijeka (možemo koristiti i biljna pića)

Krema:

* 4 dcl slatkog vrhnja
* 2 žlice kokosovog šećera
* 1 žličica konjak glukomanana (ili želatine)
* 6 žlica maslaca od kikirikija

Čokoladni preljev:

* 1 dcl slatkog vrhnja
* 100 g tamne čokolade
* neslani kikiriki za ukrašavanje

PRIPREMA: Pomiješajte sve suhe sastojke. U drugoj zdjeli pomiješajte maslac (sobne temperature) dokne postane pjenast zajedno s kokosovim šećerom. S električnim mikserom miksajte 5 minuta.

Dodajte jaje i mlijeko i dobro promiješajte. Postupno dodajte suhe sastojke i ručno ih miješajte. Smjesa se miješa dok se ne dobije homogena smjesa.

U tepsiju stavite papir za pečenje ili temeljno premažite maslacem.

Pecite na 180 stupnjeva (ventilacijska pećnica) oko 20 minuta (pečenje također ovisi o veličini pečenja).

Ohladite biskvit.

Za kremu najprije umutite vrhnje s dodanim šećerom, a zatim dodajte konjak i maslac od kikirikija te dobro izmiješajte.

Oko biskvita stavimo prsten za tortu i na njega nanesemo kremu.

Otopite čokoladu i vrhnje na niskoj temperaturi. Ostavite da se malo ohladi pa prelijte preko kreme.

Ukrasite neslanim kikirikijem.

RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja

Prethodni post
Slijedeći post