Lažna mađarica

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

Jednostavna, brza i takooo čokoladna. Odlična. 

SASTOJCI:  
* 3 žlice kokosovog šećera
* 500g integralnih keksa (Leibniz ili nešto slično)
* 125g maslaca
* 150ml kokosovog mlijeka (ili neki drugi biljni napitak)
* 100g tamne čokolade
Za glazuru:
* 200g tamne čokolade
* 500ml slatkog vrhnja

OPIS POSTUPKA: U lončiću polako zajedno s mlijekom rastopimo kokosov šećer, maslac i tamnu čokoladu. U većoj posudi pripremimo kekse koje smo prethodno razlomili na četvrtine. Prelijemo ih rastopljenom smjesom i sve zajedno dobro promiješamo. Tako pripremljenu smjesu stavimo u pekač, dobro pritisnemo o dno i zagladimo lopaticom.

Zatim u lončiću pripremimo glazuru: vrhnje za šlag i čokoladu rastopimo na laganoj vatri. Glazuru prelijemo po keksima. Lažmu mađaricu preko noći ostavimo u hladnjaku.

VRIJEME PRIPREME: 10 min + hlađenje
RECEPT PRIPREMILA:
 Malinček Luka

Prethodni post
Slijedeći post