Zdrave mafin krafne

Ocijeni sa 1 do 5:
(5)
Broj ocjena: 2

SASTOJCI: 
* 70 g stevia sugar sweet 1:2 (Andreja) ili 140 g kokosovog šećera (Nastja)
* 100 g pšeničnog bijelog (Nastja) ili punozrnatog (Andreja) brašna 
* 100 g pirovog bijelog brašna
* 1 žličica sode bikarbone
* 1 dl grčkog jogurta (Nastja) ili kiselog vrhnja (Andreja)
* 2 jaja
* 1 žličica arome vanilije
* 100 g maslaca
* 40 g kokosovog ulja
* 12 žličice marmelade od borovnica (Nastja) ili kakija (Andreja)

OPIS POSTUPKA: Šećer, brašno i sodu promiješamo u posudi. U drugoj posudi izmiješamo jaja, dodamo jogurt (ili kiselo vrhnje) i aromu vanilije. Maslac i kokosovo ulje rastopimo ali ne smije biti prevruće. Ulje i maslac s jajima ulijemo u posudu s brašnom i sa žlicom dobro promiješamo da se sastojci lijepo povežu. 

2/3 mase nato razdijelimo u kalup za mafine. Na sredini svakog stavimo žličicu najdraže marmelade, po vrhu stavimo preostalu masu.

Pećnicu zgrijemo na 190 stupnjeva i pečemo 16 minuta. Pustimo, da se ohlade i pospemo ih sa šećerom u prahu.

Iz mase dobijemo 12 krafni.

TRAJANJE PRIPREME: 30 min
RECEPT NAPISALA: Malinca Nastja & Malinca Andreja

Prethodni post
Slijedeći post