Zdrave krafne
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Zdrave krafne

Zdrava inačica krafni pečenih u pećnici.



SASTOJCI:

* 20 dag pirovog integralnog brašna

* ½ vrećice suhog kvasa

* 5 dag kokosovog šećera (mljevenog)

* 1 jaje

* 1,5 dl mlijeka

* 2 žlici marmelade

* 3 dag kokosovog ulja

* 1 žlica ulja

* 5 dag grubo mljevenih badema

* ribana kora ½ bio limuna

* 2 žlici šećera u prahu za posipanje



OPIS POSTUPKA: Pomiješamo brašno i kvas. Dodamo šećer, jaje i mlačno mlijeko. Mijesimo približno 5 minuta. Dodamo marmeladu, rastopljeni maslac, ulje, koricu od limuna i grubo mljevene bademe. Tijesto se pokriveno diže na toplom približno 20 minuta. Aparat za pečenje krafni dobro namažemo. Udubljenja do polovice napunimo tijestom. Mokrom žlicom tijesto lijepo izravnamo. Pokrijemo i još jednom ostavimo da se diže približno 15 minuta. Pečemo na srednjoj temperaturi 20-25 minuta. Pečene krafne odmah izvadimo iz aparata i vruče pospemo šećerom u prahu.



PRIPREMILA: POLONA MAROLT  




 


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.