Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Zavrti kolo sreće

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo do nedjelja (4.5.) do ponoći.
  • Kod ne vrijedi za pretplate, vrijednosne bonove i na pakete 1+1 gratis (Maca u kapsulama i Uri kompleks).

Molimo unesite važeću email adresu.

Ovo polje je obavezno.

Zdrava sacher torta
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Zdrava sacher torta

Sacher torta sastoji se od sočnog biskvita, finog nadjeva od pekmeza i čokoladnog preljeva. Torta će oduševiti sve ljubitelje čokolade i slatkih užitaka.

SASTOJCI (za biskvit :)

* 220 g otopljene tamne čokolade sa stevijom
* 170 g kokosovog maslaca sobne temperature
* 8 jaja
* 200 g pirovog brašna
* 1 vrećica praška za pecivo
* 100 g kokosovog šećera

Sastojci za nadjev od pekmeza:
* 500 g gustog džema od marelica bez šećera
* sok od pola limuna

Sastojci za čokoladnu glazuru:
* 180 g tamne čokolade sa stevijom
* 200 ml vrhnja za šlag

OPIS POSTUPKA:
Način pripreme biskvita:

1. Pomiješajte pirovo brašno i prašak za pecivo.
2. Odvojiti žumanjke i bjelanjke. Istucite bjelanjke i polako im dodajte polovicu kokosovog šećera, tucite dok se ne napravi čvrsti snijeg.
3. Izmiksajte kokosov maslac sobne temperature oko 2 minute. U kokosov maslac umiješajte otopljenu tamnu čokoladu, žumanjke i preostalu polovicu kokosovog šećera. Dobro promiješajte pa dodajte polovicu brašna i opet dobro promiješajte.
4. Zatim u masu polako dodavajte po malo snijega i malo brašna. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke.
5.Pripremite pleh za pečenje (veličina promjera: 25 cm).
6. Biskvit pecite na 160°C oko 60-70 minuta.
7. Nakon što je biskvit pečen pričekajte da se potpuno ohladi te ga prerežite na 3 jednaka dijela.

Postupak za punjenja od džema:

1. Marmeladu i limunov sok dobro zagrijte.
2. Biskvit namočite mlijekom i namažite polovicom nadjeva od pekmeza. Dobro razmažite i na to staviti novi biskvit, ponovo ga namočite i dodajte preostalu polovicu nadjeva. Na to stavite biskvit koji također namočite s mlijekom.
3. Tortu stavite u hladnjak i pripremite čokoladni preljev.

Postupak za čokoladni preljev:

1. Vrhnje za šlag zagrijte do vrenja i prelijte preko tamne čokolade. Pričekajte 2-3 minute da se čokolada otopi i dobro promiješajte.
2. Kolač premažite glazurom od čokolade.
3. Sacher tortu stavite u hladnjak preko noći.

VRIJEME PRIPREME: 1 sat
RECEPT PRIPREMILA: Manca Sodnik

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi