Zdrava pizza i palačinke za doručak
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Zdrava pizza i palačinke za doručak

Pizza i palačinke također mogu biti zdrav i hranjiv doručak. U Malincinoj kuhinji dokazala mi je to Mojca Cepuš, nutricionistica s dugogodišnjim iskustvom na polju zdrave prehrane i mršavljenja. Zajedno smo na zdrav način pripremili zdrave šarene palačinke i pizze kruščiće.

Sastojke za oba recepta pronaći ćeš dolje ...

1. Pizza kruščići na zdrav način 

SASTOJCI:
* integralni tost (9g vlakana na 100g proizvoda)
* pelate (NE ketchap)
* češnjak
* sir
* bosiljak, origano
* pršut bez aditiva (deklaracija mora sadržavati samo: svinjski but, sol)
* povrće: masline, svježa rajčica, gljive, crveni luk, špinat u listovima

OPIS POSTUPKA:
1. Stavimo pelate u posudu, naribamo češnjak i dodamo bosiljak i origano.
2. Smjesom premažemo tost. Izrežemo sir (ili ga naribamoe) i posipamo po tostu.
3. Dodamo pršut i povrće po želji (paprika, rajčica, luk, gljive, špinat, masline...).
4. Stavimo u pećnicu i pečemo na 175 stupnjeva 7-8 minuta.

2. Šarene zdrave palačinke

SASTOJCI za palačinke:
* 150 g pirovo integralno brašno
* 300 ml biljnog mlijeka bez šećera (može i kravlje)
* 2 jaja (može i bez toga)
* 1 žlica chia sjemenki
* 1 žlica soka od cikle bez octa ili 1 žlica Pink latte mixa
kokosovo ulje za pečenje

Nadjev:
* banana
* smrznuto šumsko voće
maslac od kikirikija / maslac od badema / maslac od indijskih oraščića

OPIS POSTUPKA: 
1. Pripremimo smjesu: U posudu istresemo brašno, dodamo mlijeko, jaja i dobro promiješamo. Dodamo chia sjemenke i sok od cikle i / ili smjesu Pink latte mix.
2. Nadjev: Smrznuto voće stavimo u posudu i odmrznemo ga na niskoj temperaturi. Da bi je malo zasladili, zgnječimo bananu (može se dodati i med ili kokosov šećer) i kuhamo kašu nekoliko minuta.
3. Na kokosovom ulju ispečemo palačinke.
4. Palačinke napunimo pripremljenim voćnim pireom, zamotamo ih i na vrh dodamo narezanu bananu i maslac (od kikirikija, badema, maslac od indijskih oraščića).

VRIJEME PRIPREME: 30 minut 
RECEPT PRIPREMILE: Malinca Nastja i Mojca Cepuš

 

 

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.