Zdrava kokosova rolada
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Zdrava kokosova rolada

SASTOJCI

Tijesto:

* 60 dag pirovog bijelog brašna

* 5 dag kakaa u prahu

* 5 dag kvasca

* 10 dag kokosovog šećera

* 10 dag kokosovog ulja

* 3 žumanjka

* 3 dl mlijeka

* prstohvat himalajske soli

Nadjev:

* 0,5 l slatkog vrhnja

* 40 dag nakidanog kokosa

* 20 dag kokosovog šećera

* 1 vanil šećer

* 3 jaja + 3 bjelanjka



OPIS POSTUPKA: Od sastojaka zamijesimo tijesto kao za tortu. Kakao u prahu izmiješamo zajedno s pirovim bijelim brašnom. Kokosovo ulje, kokosov šećer i žumanjke istopimo u toplom mlijeku. Malo toplog mlijeka sačuvamo i u njemu istopimo kvasac, te pustiti da se diže. U posudu istresemo pirovo bijelo brašno i u sredini napravimo jamicu. Prstohvat himalajske soli posipamo po rubovima zato da ne dođe u kontakt s kvascem. Kada se kvasac digne ga ulijemo u jamicu u brašnu, dodamo ostale sastojke, te zamijesimo tijesto. Tako pripremljeno tijesto pustimo da se diže, a za to vrijeme pripremimo nadjev. Vrhnje prokuhamo, dodamo kokosov i vanil šećer, te nakidan kokos. Sve dobro promiješamo i maknemo s vatre. Pričekamo da se ohladi, te dodamo tri žumanjka i snijeg od šest bjelanjaka. Dignuto tijesto izvaljamo, namažemo s nadjevom i savijemo u roladu. Pečemo na 180 stupnjeva sat vremena. U međuvremenu roladu možemo pokriti s papirom za pečenje da nam ne zagori.

VRIJEME PRIPREME: 180 min

RECEPT PRIPREMILA: Malinca Kaja


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.