Zdrava i ukusna fit pizza
Vrhunska pizza praktično bez ugljikohidrata, šećera i brašna, s većim udjelom bjalančevina za vse koji obožavate sir i paradajz. Zanima vas kako se pripremi bez brašna? Odlična će biti s cvetačom, a mi smo ju još malo dopunili i nadamo se da će vam se svidjeti!
SASTOJCI (za 3-4 osobe):
TIJESTO:
* 1 velika cvjetača
* 2 žlice svježeg sira
* 1 žlica kiselog vrhnja
* 50-100 g naribanog sira
* 2 žlice indijskog trputca (za povezati)
* 3 cijela jaja (za povezati)
* žličica ulja, himalajska sol, eko vegeta, origano itd.
NADJEV:
* tuna, mljeveno meso, sir, mozzarela, jaja, pelati, domaći ketchup itd.
OPIS POSTUPKA: Tijesto za »najzdraviju pizzu na svijetu« pripremimo tako da raskuhamo cvjetaču, nakon toga ju jako ocijedimo da skroz izgubi vodu. Cvjetaču zgnječimo i dodamo sve sastojke za tijesto koje dobro promiješamo i damo u namaščen okrugli (ili četvrtasti) kalup (pekač) tako da ispunimo sav prostor. Tijesto pečemo 20-30 minuta na temperaturi 180 stupnjeva Celzija, nakon toga ga izvadimo i pustimo neko vrijeme da indijski trputac sve poveže u jednu cjelinu.
Namažemo sa pelatom ili ketchupom, možemo dodati još i origano te po potrebi posolimo. Složimo nadjev prema vlastitom ukusu te damo peći na istu temperaturu kao prije u toplu pečnicu. Na kraju prema želji možemo dodati jaje ili dva.
MAKRONUTRIENTI / 100g:
* Bjelančevine: 23,4 g
* Ugljikohidrati: 2,5 g (šećeri: 1,2 g)
* Masnoće (s kokosovim uljem): 9 g (nezasićene: 4,5 g)
RECEPT PRIPREMIO: Mark Budler
Komentari (0)